Doet het CL-debuut van Dusan Vlahovic het spitsenprobleem bij Juve vergeten?

Sport | Morgen nemen Juventus en Villarreal het tegen elkaar op in de knock-outfase van de Champions League. Beide teams willen zo ver als mogelijk doorstoten op het kampioenenbal en willen met hun sterkste team aan de aftrap verschijnen. Dat lijkt vooral voor Juventus een opgave te worden. De Oude Dame moet zelfs rekenen op het CL-debuut van wonderkind Dusan Vlahovic om het verschil te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het stond in de sterren geschreven dat de Servische spits Dusan Vlahovic vroeg of laat weggeplukt zou worden bij Fiorentina door een Europese topclub. Volgens de gespecialiseerde vakpers meldde eerst Arsenal zich, nadien Tottenham en tot slot Manchester City. Die ploegen moesten uiteindelijk de duimen leggen voor Juventus dat 75 miljoen euro neertelde voor de Servische spits van amper 22 jaar oud.

Uitstekende cijfers

De bonzen van Juve legden dat bedrag met plezier op tafel want ze zagen in de jonge Serviër dé oplossing voor hun spitsenprobleem. Hun trouwe Juve-goalgetter, Federico Chiesa, ligt immers een half jaar in de lappenmand met knieproblemen en die andere spits, Alvaro Morata, is met zijn gedachten vaker in Spanje dan in Italië. Vlahovic kon bovendien ook cijfers voorleggen die de bonzen van Juventus deden watertanden. Zo scoorde de 22-jarige spits vorig seizoen maar liefst 21 keer in de Serie A en ook dit seizoen scoorde hij al 18 doelpunten, 17 daarvan werden in loondienst van Fiorentina gemaakt en allemaal voor de winterstop.

Vlahovic maakte zijn overstap naar Turijn op 28 januari van dit jaar en dat was nota bene zijn verjaardagsdatum. Een week later volgde zijn debuut tegen Hellas Verona en daarin scoorde de Serviër al meteen na dertien minuten (2-0). Zijn tweede wedstrijd tegen Atalanta (1-1) liep helaas niet van een leien dakje en tijdens zijn derde wedstrijd, afgelopen weekend tegen Torino (1-1), werd Vlahovic zelfs vroegtijdig naar de kant gehaald.

"Wennen aan nieuw ritme"

Wilde coach Allegri hiermee een signaal sturen richting Vlahovic? Na de wedstrijd had de Italiaanse tacticus in ieder geval een duidelijke boodschap klaar voor het Servische wonderkind. “Dusan is een goede speler, maar hij moet nog veel leren”, klonk het. “Hij moet leren om zijn techniek te gebruiken in plaats van altijd op zijn fysieke kracht te teren. Anders kun je niet elke drie dagen voluit gaan. Hij moet nog wennen aan het ritme van Juventus", aldus Allegri. Toch hoeft Vlahovic niets erg te vrezen.

Volgens clublegende Gianluigi Buffon is hij immers een van de beste jonge voetballende talenten uit Europa. “Dusan is fysiek sterk en een dynamische speler. Hij is de volgende evolutie van een nummer negen”, klonk het bij voormalige keeper van Juve. Wat er ook van zij, dinsdag maakt Vlahovic kans om te debuteren in de Champions League tegen Villarreal, de winnaar van de vorige Europa League-campagne. Villarreal-coach Unai Emery gaat voor niets minder dan een overwinning tegen Juve en rekent daarvoor op zijn Nederlandse spits Arnaut Danjuma die pas terug is uit blessure en afgelopen weekend al een hattrick maakte tegen Granada (1-4).

Als Vlahovic tijdens zijn debuut opnieuw de weg naar het doel vindt, het beter doet dan Danjuma en zijn nieuwe club doorheen de knock-outfase leidt, zal hij nog meer krediet krijgen van zijn coach Allegri en alsnog de oplossing worden voor het nijpende spitsenprobleem bij de Oude Dame.

Volg de Champions League, inclusief de wedstrijd tussen Villarreal en Juventus op dinsdag 22 februari om 20u50, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.  

Speelkalender van de achtste finale in de UEFA Champions League:

Dinsdag 22 februari:
  • Chelsea FC - Lille OSC: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2
  • Villarreal - Juventus FC: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 3
Woensdag 23 februari:
  • Atlético Madrid - Manchester United: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2
  • SL Benfica - Ajax AFC: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 3

Pronostikeer op de uitslagen met Pickx Prono en win elke dag een Playstation 5 Digital Edition!

Zoals tijdens de poulefase mis je geen seconde van de knock-outfase. Pickx Sports posteert zijn beste specialisten in de commentaarstudio’s om de matchen te omkaderen op zijn zenders. En ook de Multi Live staat weer tot jouw dienst, als je geen enkel hoogtepunt wil missen uit de verschillende matchen.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top