'Operatie redding' dreigt bij Virton uit te draaien op gigantisch fiasco

Sport | Excelsior Virton lijkt stilaan een vogel voor de kat in de strijd tegen de degradatie. Terwijl concurrent Lommel met een degelijke prestatie een puntje uit de brand sleepte bij SK Deinze, kon Virton een relatief late voorsprong tegen Moeskroen niet vasthouden en verloor het uiteindelijk nog met 2-1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was al de vijfde opeenvolgende nederlaag voor Virton; dat ondanks enkele prestigetransfers én de aanstelling van een nieuwe coach steeds dieper wegzakt in het moeras.

Na de komst van Pablo Correa werden er in januari maar liefst tien spelers naar het Stade Yvan Georges gehaald. Daarbij zaten enkele stevige namen zoals Hervé Kagé, Yannis Mbombo en Jordan Faucher; maar tot op heden slaagden ook zij er niet in om de Luxemburgers uit het slop te halen.

Integendeel... Virton zette 'operatie redding' in met een troosteloze 0 op 15. Correa wacht dus nog steeds op zijn eerste puntje als Virtoncoach terwijl zijn team in de voorbije vijf duels twaalf goals slikte en slechts twee goals kon scoren. Degradatiecijfers dus; zeker als er in die vijf duels ook kansloos verloren werd tegen de rechtstreekse concurrent (3-0 in Lommel) én de match van de laatste hoop uit handen werd gegeven in het slotkwartier (2-1 bij Moeskroen).

Met nog zeven duels voor de boeg heeft Virton nu al een achterstand van zes punten op het voorlaatst geklasseerde Lommel SK. Lierse Kempenzonen en RE Moeskroen hebben al een bonus van twaalf punten. Aan de winterstop stond Virton slechts twee punten in het krijt bij Lommel terwijl Lierse Kempenzonen vier punten meer telde en Moeskroen vijf punten voorsprong had.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top