Justin Kluivert leeft weer helemaal op bij OGC Nice

Sport | Justin Kluivert staat al jaren te boek als een zeer groot talent, maar de voetbalfan bleef tot op heden wat op zijn honger zitten omtrent de flankaanvaller. Daar komt mogelijk verandering in, want Kluivert kent een goed seizoen bij OGC Nice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Justin Kluivert kreeg in het seizoen 2016/2017 zijn eerste speelkansen bij Ajax en hij was toen amper zeventien jaar oud. Het seizoen nadien was hij in de Eredivisie al goed voor 10 doelpunten en 5 assists in 30 competitiewedstrijden. Ajax leek weer een toptalent klaar te stomen voor de wereldtop, maar plots besliste hij om Amsterdam al op zeer jonge leeftijd te verlaten. Hij tekende niet bij en trok naar de Serie A.

Plots naar AS Roma

AS Roma legde maar liefst 17 miljoen euro op tafel om de zoon van Patrick Kluivert – ex-spits van Ajax, AC Milan en FC Barcelona – aan te trekken. Die overgang kwam veel te vroeg en in Rome pendelde hij tussen bank en basis. Na twee seizoenen mocht hij andere oorden opzoeken en Kluivert werd voor een jaar gestald bij RB Leipzig. Dat leek op het eerste gezicht een goede stap te zijn, want de Duitsers stoomden al heel wat talenten klaar voor de wereldtop. Maar in de Bundesliga kwam hij weinig aan de bak en zo leek hij op zijn 22ste al te moeten gaan afzakken.

Kluivert ging op zoek naar een nieuwe club en vond die met OGC Nice. De Franse club huurt hem van AS Roma en heeft een verplichte aankoopoptie van 14 miljoen euro. Al hangen daar enkele voorwaarden aan vast, zoals een Europees ticket halen met Nice en een bepaald aantal matchen dat de Nederlander in actie moet komen. Zijn begin in de Franse stad was moeizaam, vooral wegens een hamstringblessure. Gaandeweg heroverde hij zijn basisplaats en in de Franse beker kende hij zijn hoogtepunt met twee doelpunten en één assist tegen Olympique Marseille.

Nederlands elftal

Vader Patrick is tevreden dat zijn zoon weer op het goede spoor zit. "Ik ben blij als hij gelukkig is, en dat is nu het geval”, zei hij aan de Franse krant Nice-Matin. “Justin wil nog steeds belangrijk zijn voor het team en dat is hij momenteel ook. Hij heeft het geluk onder een geweldige coach (Christophe Galtier, nvdr.) te mogen werken, die vorig seizoen met Lille OSC de titel won. Ik heb het gevoel dat hij op de goede weg is en dat hij erg gefocust is."

Kluivert, die in mei 23 jaar wordt, lijkt dus op weg om de hoge verwachtingen alsnog te gaan inlossen. Wie weet mag hij ook beginnen dromen van het WK in Qatar. De flankaanvaller speelde tot op heden nog niet voor het nationaal team van Nederland, maar bondscoach Louis van Gaal zal niet langer naast hem kunnen kijken als hij zich blijft tonen in de Ligue 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top