Maarten Vandevoordt binnenkort in het doel van FC Barcelona?

Jupiler Pro League | FC Barcelona heeft met Marc-André Ter Stegen een van de beste keepers ter wereld in zijn rangen. De club bereidt de toekomst echter voor en zoekt een opvolger/concurrent voor de Duitse doelman. Maarten Vandevoordt van KRC Genk loopt in de kijker van de Catalanen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fernand Goyvaerts en Thomas Vermaelen zijn momenteel de enige twee Belgen die de kleuren van FC Barcelona hebben gedragen. Als we het Spaanse dagblad Mundo Deportivo mogen geloven, zou Maarten Vandevoordt de derde Belg kunnen worden. Barça is op zoek naar een doelman die op termijn de 29-jarige Marc-André Ter Stegen, die nog tot medio 2025 onder contract ligt, te vervangen.

Niet de enige kandidaat

De Duitse keeper hoeven we niet meer aan jullie voor te stellen. Hij is al enkele jaren de nummer één onder de lat bij de Spaanse topclub. Maar Barça heeft de afgelopen jaren niet echt een tweede doelman kunnen vinden die volledig kon overtuigen. In 2019 vertrok Jasper Cillessen en de huidige nummers twee en drie, Neto en Inaki Pena, konden niet overtuigen. Die laatste werd onlangs zelfs uitgeleend aan Galatasaray. Trainer Xavi Hernandez hoopt dat Ter Stegen topfit blijft.

FC Barcelona zag zwarte sneeuw de afgelopen jaren en schrijft een nieuw hoofdstuk. De club rekent daarbij op de jeugd en het is dan ook geen toeval dat ze vooral jongere doelmannen volgen. Naast Vandevoordt staan ook Bartlomiej Dragowski (Fiorentina), llan Meslier (Leeds United), Yassine Bounou (FC Sevilla) en Alban Lafont (FC Nantes) op de shortlist om de nieuwe doelman te worden.

Toptalent

Vandevoordt staat al enkele jaren te boek als een toptalent en het is niet de eerste keer dat zijn naam in verband wordt gebracht met een Europese topclub. De negentienjarige doelman werd bovendien ook gekneed door keeperstrainer Guy Martens. Hij wist bij de Limburgers keepers als Logan Bailly, Sinan Bolat, Thibaut Courtois, Koen Casteels en nu dus ook Maarten Vandevoordt te laten doorgroeien.

Het is geen toeval dat Vandevoordt in de belangstelling staat van FC Barcelona. De doelman is immers zeer goed met de voeten en kan de ruimte tussen doelman en defensie goed bespelen. Bij Barcelona, dat in het verleden niet toevallig ook al in verband werd gebracht met Casteels, hebben ze dezelfde visie inzake keepers. Ter Stegen is daar een perfect voorbeeld van.

Een vertrek naar Camp Nou zou nu wellicht nog wat te vroeg komen, herinner je zijn stevige vormdip in het begin van het seizoen. De jonge Belg moet vooral spelen om progressie te blijven maken en bij Barça zou hij vooral bankzitter zijn. Toch heeft hij een mooie toekomst voor zich. "Op zijn leeftijd heb ik niemand beter dan hem gezien. Het is ongelooflijk", verklaarde Wesley Sonck zelfs. Gaat Genk na Courtois bij Real Madrid, nu ook een doelman voor Barcelona klaarstomen?

Volg La Liga het hele seizoen lang via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top