Kan Liverpool voor het eerst in tien jaar nog eens de beker winnen?

Sport | De afgelopen jaren werkte Liverpool aan een ferme opmars om terug bij de grootste ploegen van Engeland te horen. In 2019 wonnen ze de Champions League en het jaar nadien gingen ze met de landstitel naar huis. Wat de Reds nu nog missen, is winst in een bekercompetitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kan Jurgen Klopp de prijzenkast van Liverpool verder aanvullen? Sinds zijn komst in 2015 kreeg de Duitsers de Reds terug op de rails. Eerst won hij met zijn ploeg de Champions League en het jaar nadien trok Liverpool ook in de reguliere competitie aan het langste eind met de eerste titel in de Premier League voor de club in dertig jaar.

Zondag heeft Klopp opnieuw een kans om een ferme prijs binnen te halen. Op het spel staat deze keer de winst in de League Cup, een beker waar Liverpool al sinds 2012 op jaagt. In het eerste seizoen met Klopp als coach bereikte de ploeg de finale, maar Manchester City ging toen met de overwinning aan de haal. Bij winst kan Liverpool zondag opnieuw de meest succesvolle ploeg in de competitie worden, met maar liefst 9 bekers in hun geschiedenis. Liverpool kan bij winst Manchester City naar de tweede plaats in die geschiedenislijst verwijzen.  

Remake van AFCON-finale

De Reds moeten het zondag opnemen tegen Chelsea. The Blues zitten Liverpool op de hielen in de competitie en staan zeven punten achter. Maar in een finale van de bekercompetitie is die stand niet van tel en wordt in 90 of 120 minuten om de knikkers gestreden. Misschien krijgen we zelfs penalty’s? Sommigen op het veld toonden zich daar enkele weken geleden erg goed in, want op de grasmat krijgen we wellicht een wedstrijd in de wedstrijd tussen Mo Salah en Edouard Mendy

De Egyptenaar en de Senegalees stonden een paar weken geleden nog tegenover elkaar in de finale van de Afrikaanse landencompetitie. Na de reguliere speeltijd stond het nog 0-0 tussen Senegal en Egypte. Mo Salah zou de laatste penalty voor Egypte nemen maar kwam daar nooit aan toe, aangezien zijn ploeggenoten twee keer niet konden scoren. Als het in deze League-Cup opnieuw tot penalty’s komt, zal Salah wellicht niet als laatste van de ploeg aan de bak gaan.
 
Eerste beker voor Lukaku?

Bij de Blues zijn alle Belgische ogen gericht op Romelu Lukaku. De spits beleeft op persoonlijk vak niet de beste tijd met de ploeg van zijn hart, maar wil ongetwijfeld ook de prijzenkast verder aanvullen. Op het wereldkampioenschap voor clubs kon Chelsea de overwinning binnenhalen met onder meer twee goals van onze landgenoot. Hij kan wel eens een van de belangrijkste pionnen in deze League Cup-finale worden.

Nooit eerder won de Rode Duivel een nationale beker. Met Manchester United haalde hij in 2018 de finale van de FA Cup, maar toen ging… Chelsea aan de haal met de prijs. Lukaku kon jarenlang geen prijzen winnen maar vond vorig jaar de winnaarsmentaliteit terug bij Inter. Kan hij op dat gevoel doorgaan en de Reds een trofee ontnemen waar ze zo hard naar verlangen?

Volg de finale van de League Cup zondag 27 februari vanaf 17u30 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top