“De beste ter wereld”, “magistraal”: Spaanse pers lauwert Courtois

Sport | Thibaut Courtois was afgelopen dinsdag weer eens de held van Real Madrid op het veld van Paris-Saint-Germain. Hij hield zijn ploeg tot de laatste minuten van de blessuretijd in de wedstrijd, waardoor ze nog kans maken om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. De topprestatie is niet onopgemerkt gebleven in de Spaanse pers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op luttele seconden voor het einde was Courtois nog de gedoodverfde kandidaat voor de titel man van de match. Maar jammer genoeg voor hem, en voor Real Madrid, wist Kylian Mbappé hem in de allerlaatste actie van de wedstrijd toch nog met een geniale inval te verschalken. De Franse ploeg mag dan de betere ploeg geweest zijn in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, de Rode Duivel heeft nog maar eens bewezen dat het een groot onrecht is dat hij niet genomineerd is voor de prijs voor doelman van het jaar.

Penalty van Messi gestopt

Ruim voor de solo-actie van Mbappé wist Courtois namelijk tot tweemaal toe een gevaarlijke aanval van de Franse international te stoppen. Na twintig minuten stonden de twee oog in oog, maar met een knappe beenveeg wist Courtois zijn netten schoon te houden. Kort na de rust vond Mbappé ineens weer ruimte in het strafschopgebied en moest Courtois opnieuw de kansen van zijn ploeg redden. Na ongeveer 60 minuten maakte Caravajal een fout op Mbappé en mocht Lionel Messi vanaf de penaltystip schieten, maar Courtois koos de juiste hoek en hield de bal opnieuw uit de netten.

Los Merengues werden langs alle kanten bestookt met aanvallen, maar de Belgische doelman hield zo goed als hij kon het schip varende. Zijn reddingen waren onberispelijk en hij kwam op de juiste momenten uit zijn doel. Maar het was uiteindelijk met zijn laatste schot, dat lichtjes afweek door Federico Valverde en tussen de benen van de keeper ging, dat Mbappé de nochtans verdiende clean sheet van Courtois afpakte.

“De beste doelman van het moment”

Wat in elk geval niet ontkend kan worden, is dat de prestatie van Courtois de Madrileense coach Carlo Ancelotti heel wat kopzorgen heeft bespaard. De Italiaan is zich er ongetwijfeld van bewust dat Real een kans heeft laten schieten, maar weet ook dat de kans op kwalificatie er nog in zit dankzij de Belgische keeper. Ook de Spaanse pers is lovend voor de prestatie van Courtois. “De Belg was de koning van de match. Zelfs een zucht wind liet hij niet passeren. Net als zo vaak dit seizoen, is het hij die Real Madrid in leven hield, maar zijn individuele prestatie bleek niet genoeg te zijn om te winnen”, citeren we de krant Catalan Sport.

“Courtois was de ster van Real. 93 minuten lang hield hij Mbappé en co. af met geweldige saves. Hij was een muur. Het resultaat kan alleen maar teleurstellend zijn, maar op zijn prestatie valt niets aan te merken”, voegt Marca toe. AS analyseerde dan weer het niveau van de Belg, dat volgens hen met kop en schouders boven de rest van de ploeg uittorende. “Als Courtois niet zo’n geweldige prestatie had neergezet, was het nu al afgelopen met Real Madrid. Hij heeft alles in het werk gesteld om de Mbappé-show tegen te houden. Met als kers op de taart een afgestopte penalty van Messi. Hij was de enige speler van Real die op niveau was. Hij is al maanden de beste doelman van het moment. Courtois heeft een uitstekende wedstrijd achter de rug.” Mundo Deportivo ten slotte gaat nog een stap verder. “Real heeft een uitstekende keeper, misschien wel de beste ter wereld.”

Volg de achtste finales van de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top