Trekt Ramy Bensebaini, ex-speler van Lierse, weldra richting Manchester United?

Sport | Na een middelmatig seizoen, om niet te zeggen teleurstellend, zal Manchester United zich komende zomer stevig op de transfermarkt wagen. Een van de namen die op het ongetwijfeld lange lijstje staat van de Mancunians is Ramy Bensebaïni. Ooit voetbalde de Algerijn nog bij Lierse, vandaag vertoeft hij bij Mönchengladbach.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie de voorbije Afrika Cup een beetje gevolgd heeft, zal de naam van Ramy Bensebaini nog wel ergens herkennen. Met zijn land Algerije liep de AFCON niet zo goed af. Reeds in de groepsfase moesten de Algerijnen al hun koffers pakken doordat ze geen zeges konden boeken tegen achtereenvolgens Sierra Leone, Equatoriaal-Guinea en Ivoorkust. Maar hoezeer de Afrika Cup een ontgoocheling werd, op clubniveau gaat het zeer goed met de linkerverdediger. Al 2,5 jaar staat hij garant voor standvastigheid in de defensie van Borussia Mönchengladbach.

Volgens de laatste geruchten aast nu Manchester United naar de diensten van Bensebaini om de momenteel broze achterhoede te versterken. Zijn contract loopt af in juni 2023 en momenteel heeft Bensebaini een marktwaarde van zo’n 22 miljoen euro.

Niet alleen omwille van zijn verdedigende kwaliteiten heeft United een oogje laten vallen op de Algerijn. Ook aanvallend kan Bensebaini de nodige adelbrieven voorleggen. Met 17 goals en 7 assists deed hij het reeds best aardig op de flank bij de Duitsers.

Eerste kennismaking op het Lisp

Bij de aandachtige volger van het Belgisch voetbal zal er ook wel een belletje gaan rinkelen als de naam Bensebaini valt. De Algerijnse verdediger voetbalde namelijk een jaar, tijdens het seizoen 2014-2015, voor Lierse. Het was de Algerijnse club Paradou AC die Bensebaini toen uitleende.

Toen op zijn 19 jaar vielen zijn prestaties reeds op. Hij zou 29 matchen spelen in onze hoogste afdeling en daarin twee doelpunten maken. Het mocht uiteindelijk niet baten voor Lierse, dat degradeerde naar tweede klasse.

Constante progressie

Met zijn prestaties trok Bensebaini de aandacht van heel wat clubs. Onder meer Anderlecht stond in het rijtje aan de mouw van de Algerijn te trekken. Uiteindelijk trok hij opnieuw op huurbasis naar Montpellier, waar hij andermaal een degelijk seizoen kende.

Na dit seizoen forceerde Bensebaini een definitieve transfer richting Europa. De jonge verdediger had het best naar zijn zin in Frankrijk en tekende voor een verblijf bij Rennes. Bij de Bretoense club verbleef Bensebaini drie jaar, van 2016 tot 2019. Nadien raakte hij uitgekeken op de Ligue 1 en aanhoorde hij de lokroep van Mönchengladbach. Wordt Manchester United en bijgevolg de Premier League een volgende stap in zijn carrière?

Volg het beste uit de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 23 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 19 februari

Zondag 20 februari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top