Puzzelen met Schreuder: wordt Odoi de vaste nummer zes van Club Brugge?

Jupiler Pro League | Wanneer Club Brugge aan de aftrap verschijnt, is het telkens uitkijken naar de basiself van coach Alfred Schreuder. Tegen Charleroi opteerde hij ervoor om nieuwkomer Denis Odoi centraal op het middenveld te laten starten. Met succes, zo bleek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met twee doelpunten ontpopte Mats Rits zich tot de absolute uitblinker tegen Charleroi. Maar een eervolle vermelding voor Odoi staat wel degelijk op zijn plaats. Zo kwam Odoi opnieuw centraal in het middenveld te staan. In de verloren partij tegen AA Gent werd hij daar al een eerste keer uitgeprobeerd door de Nederlandse coach. Klaarblijkelijk charmeerde Odoi op deze positie, die op die manier voor extra loopvermogen moet zorgen in dat Brugse middenveld.

Het was dan ook Odoi die meer dan het halve werk verrichtte om de eerste goal van Rits in te luiden, dit terwijl Club Brugge in die eerste helft maar moeizaam aan kansen toe kwam. Odoi stak namelijk na zo’n 35 minuten spelen het halve veld over met de bal aan zijn voet, stak hem met wat geluk door naar Rits en die opende de score.

Temporiseren

De taak van Odoi was meer dan duidelijk: in balverlies moest hij kunnen temporiseren en ervoor zorgen dat de tegenaanval van Charleroi niet op gang kwam, waardoor iedereen weer bij blauw-zwart in de juiste positie zou vallen. “En dat deed hij best goed”, zei Gert Verheyen in het voetbalprogramma Extra Time.

Het valt vooral op dat Odoi, ondanks het feit dat hij nog niet zo lang vertoeft in de Brugse kleedkamer, met zelfvertrouwen voetbalt. “Hij is een liefhebber van het spelletje en hij straalt dat gewoon uit”, vulde analist Arnar Vidarsson aan. “Odoi speelt inderdaad complexloos en met een vrij gevoel in zijn hoofd”, zei Verheyen daar nog over.

Duidelijkheid

Of Odoi zondag opnieuw in het Brugse middenveld staat, valt af te wachten. Want volgens de Extra Time-analisten kunnen ook andere jongens op die positie uit de voeten, zoals een Eder Balanta of zelfs een Ruud Vormer. “Het is in ieder geval goed dat er duidelijkheid was tegen Charleroi. Odoi was de nummer zes en bleef dat ook. Er werd niet geswitcht van posities.”

Tegenstander zondag wordt Eupen, dat niet bepaald in een hoogvorm verkeert. Eupen kon namelijk amper één keer winnen in de voorbije 17 matchen. Sinds de club in eerste klasse vertoeft, kende het nooit eerder zo’n slechte reeks van 7 op 51. En dan te denken dat Eupen na tien speeldagen de leider was in de Jupiler Pro League. Lukt het Eupen om in eigen huis tegen Club Brugge de vrije val stoppen?

Volg de Jupiler Pro League, waaronder de partij van Eupen tegen Club Brugge op zondag om 16 uur, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top