Achraf Hakimi: de nieuwe rots in de branding bij PSG

Sport | Het bestuur van Paris Saint-Germain is al enkele jaren naarstig op zoek naar een rechtsback van wereldniveau. Tot 2020 speelde onze eigen Thomas Meunier op die positie en sinds zijn vertrek werd er duchtig geëxperimenteerd in het Parc des Princes. Sinds kort staat ene Achraf Hakimi op de rechtsachter bij PSG en hij lijkt uit het juiste hout te zijn gesneden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het vertrek van Thomas Meunier naar Borussia Dortmund krabden de Franse voetbaljournalisten zich in 2020 in de haren. De sterrenploeg uit Parijs beschikte dan wel over supersterren zoals Neymar Jr. en Kylian Mbappé, maar er was nog nood aan een rechtsback die zijn flank moeiteloos voor deze twee jongleurs op en af wou dweilen. Het bestuur vond in het eigen jeugdproduct Colin Dagba een tijdelijke oplossing maar zocht vorig jaar toch naar versterking. Die versterking mocht een aardige duit kosten want PSG blijft natuurlijk PSG.

De Parijzenaars zochten en vonden versterking in Italië, bij Inter Milaan. Daar speelde Achraf Hakimi een sterk seizoen waarop de bonzen van PSG al hun scouts bij elkaar riepen. Zij analyseerden de prestaties van Hakimi achter gesloten deuren en bevestigden dat de Marokkaanse international een waardevolle aanvulling zou zijn voor de Parijse ploeg. De geldbuidel werd opengetrokken en het noodlijdende Inter Milaan kreeg meer dan 66 miljoen euro voor Hakimi. De 23-jarige rechtsback maakte vorige zomer de overstap naar Parijs waar hij de rechterflank voor zijn rekening moest nemen en PSG aan prijzen moet helpen.

Kwestie van tijd

Moeten inderdaad, maar met die druk kan de Marokkaanse verdediger goed om. Hij begon zijn carrière immers bij Real Madrid, de club die prijzen pakken bijna heeft uitgevonden en nadien speelde Hakimi bij Borussia Dortmund om nog beter te leren voetballen. Vorig jaar baande hij zich een weg naar de A-ploeg van Inter Milaan waarmee hij ook de Italiaanse titel won. Dat de bonzen van PSG uiteindelijk aan zijn mouw zouden trekken, was slechts een kwestie van tijd.

En ze spaarden volgens Hakimi kosten noch moeite. Dat blijkt toch als we de interviews met de voetballer erbij nemen. “Nog voordat ik op het vliegtuig zag richting Parijs voelde ik het enthousiasme van het bestuur”, aldus de Marokkaan. “De club wou me er echt bij en deed een grote inspanning om me los te weken bij Inter. Dankzij de vele gesprekken met de coach en de goede ontvangst door de spelers, wist ik dat dit de juiste beslissing was”, klonk het vorige zomer.

Prestaties

Ondanks de lofzangen moet er natuurlijk gepresteerd worden en dat was Hakimi bij zijn aankomst niet vergeten. Hij scoorde op de tweede speeldag in Ligue 1 tegen Troyes (1-2) en trok eind september de overwinning voor PSG over de streep tegen Metz (1-2) en dat door tweemaal te scoren. Op dit moment heeft hij ook al drie assists op zijn naam staan.

Dat mag volgens zijn coach Mauricio Pochettino gerust wat meer zijn, maar die is momenteel vooral blij dat Hakimi verdedigend zijn mannetje staat. De rechtsback is tenslotte nog maar 23 jaar en krijgt van PSG de nodige tijd om aan zijn statistieken te werken. Hakimi ligt tot 2026 onder contract in Parijs, maar iets zegt ons dat de bonzen hem nog langer onder de Eiffeltoren willen zien schitteren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top