Lazare Amani, van onzichtbare Zebra tot sterkhouder bij Union

Sport | Het heeft even geduurd maar sinds begin dit jaar heeft Lazare Amani eindelijk zijn talent kunnen verzilveren. De Union-middenvelder is nu een basisspeler in het team van Felice Mazzù geworden. Zou Charleroi er spijt van hebben dat ze deze speler geen kans hebben gegeven?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze zaterdag om 20u45 wordt de wedstrijd tussen Charleroi en Union best wel speciaal voor twee mannen van Union Saint-Gilloise: trainer Felice Mazzù en Lazare Amani. De eerste heeft Charleroi terug op de kaart gezet van het Belgische voetbal, maar de tweede wordt zelfs niet vermeld in een voetnoot van de clubgeschiedenis. Tegenover Charleroi zal de Ivoriaan, die Union van de Zebra's huurt, ongetwijfeld graag laten zien dat ze ongelijk hadden om hem niet één keer in te schakelen voor een wedstrijd.

De afgelopen weken heeft Amani zich opgewerkt tot een vaste waarde in het elftal van de Union en is hij een van de belangrijkere pionnen van het team geworden. En hoewel het Brusselse team vorige week verloor van Sint-Truiden, zorgde hij er voor dat het verlies niet te groot werd. Charleroi zal in de opkomende wedstrijd tegen Union dus op zijn hoede moeten zijn om te voorkomen dat ze als bezoekers Mambourg verlaten met een kater.

Opvallend is dat Lazare Amani tot 2023 nog onder contract staat bij Charleroi en dit seizoen werd uitgeleend aan Union. De Ivoriaan staat vandaag in de schijnwerpers, maar dat was niet altijd het geval. Hij moest bij Charleroi zelfs op zijn strepen staan om een startplaats te vinden, hoewel het team het goed deed en aan de top van het klassement stond.

Aan het begin van het seizoen keerde Amani na een verhuur aan het Portugese D2 terug naar België in een perfect gerodeerd team. Dat zorgde ervoor dat hij niet meteen geïntegreerd kon worden in het elftal van Mazzù, ondanks een doelpunt in de openingswedstrijd tegen Anderlecht. In zijn eerste wedstrijd als titularis tegen Seraing kreeg hij zelfs aan het einde van de eerste helft rood, waardoor hij tot het einde van het jaar naar de bank werd verwezen.

Succesvolle stage

Tijdens het winterkamp vond de voormalige speler van AS Eupen eindelijk zijn draai en won hij het vertrouwen van zijn coach. Hij kon ook profiteren van de blessure van Kaoru Mitoma om terug te keren naar het basiselftal, waardoor Loïc Lapoussin op de flank moest gaan spelen. Felice Mazzù was ook erg blij met zijn terugkeer bij het team en legde uit dat "hij heeft gedaan wat hem werd gevraagd, zowel aanvallend als verdedigend: hij heeft ritme, de juiste techniek en hij stond altijd goed gepositioneerd. We kunnen blij met hem zijn."

Nu hij een volwaardige sterkhouder is, moet Amani laten zien dat hij de progressiecurve kan oppikken die hij had toen hij in Eupen was. Zijn eerste seizoen in de eerste klasse met de Panda's was een groot succes, maar hij raakte zijn plaats kwijt door een trainerswissel. Claude Makelele rekende niet op hem, waarna hij in de winter van 2020 aan Charleroi werd verkocht. Misschien kunnen de Zebra's profiteren van zijn herwonnen vertrouwen? Dat kan gebeuren als Union de optie die zij heeft niet uitoefent...

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Charleroi en Union deze zaterdag om 20u45 uur, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top