De 28ste speeldag in de Jupiler Pro League zorgt voor vuurwerk met Anderlecht - Genk

Jupiler Pro League | In de Jupiler Pro League staat de 28ste speeldag op het programma. Het einde van de reguliere competitie nadert en voor een aantal clubs begint de tijd te dringen. Zo kan KRC Genk maar best de topper op het veld van RSC Anderlecht winnen. Beide ploegen knokken voor een plaats in de top vier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag opent AA Gent om 20u45 met een thuismatch tegen Seraing. De Buffalo’s tankten vertrouwen met een 6 op 6 en Seraing, dat een 4 op 30 boekte, lijkt een hapklare brok te zijn. De troepen van Hein Vanhaezebrouck kunnen hun concurrenten Anderlecht en Racing Genk zo al snel onder druk zetten.

Sporting Charleroi tegen Union SG

Op zaterdag is het om 16u15 de beurt aan Cercle Brugge en Beerschot. De Vereniging heeft een 1 op 9 bij elkaar gespeeld en tegen Beerschot wil het weer aanknopen met een zege. De Antwerpse ploeg lijkt zich ondertussen al te hebben neergelegd bij een degradatie naar Eerste Klasse B.

Om 18u30 staan er twee duels op het programma. De West-Vlaamse derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem is een wedstrijd die in het oog springt. KVK lonkt naar een plaats in de top acht, Essevee strijdt om het behoud. Voor Timothy Derijck is het een speciale wedstrijd, want hij maakte in januari de overstap van KV Kortrijk naar Zulte Waregem. Op hetzelfde tijdstip ontvangt KV Oostende Standard. De kustploeg wil onder nieuwe coach Yves Vanderhaeghe zijn eerste thuiszege sinds 4 december 2021 boeken. De Luikenaars spelen hun laatste troeven uit inzake de strijd om een plaats in de top acht.

Zaterdag eindigen we met een topduel in het Zwarte Land. Sporting Charleroi speelt om 20u45 gastheer voor de fiere leider Union SG. Vooral voor de Carolo’s is het een belangrijke wedstrijd, want zij zijn nog volop in de running voor een plaats in de top vier.

Pittig duel in Antwerpen

Zondag (om 13u30) staat er nog een interessant duel genoteerd in het schema. Royal Antwerp FC ontvangt het verrassende KV Mechelen. De Maneblussers hebben zich geruisloos weer in het peloton voor de top vier weten te nestelen. Antwerp wil mits een zege zich zo goed als verzekeren van een plaats in de Champions’ Play-Offs. Club Brugge trekt om 16u naar KAS Eupen, dat in zijn vorige thuiswedstrijd AA Gent het leven nog zeer moeilijk maakte. In de beker wisten ze Anderlecht zelfs in bedwang te houden. Blauw-Zwart kan dus niet op zijn lauweren rusten.

Dat is ook het geval voor Anderlecht, dat in het Lotto Park om 18u30 aan de bak moet tegen KRC Genk. De Brusselaars kunnen een zeer goede zaak doen als ze weten te winnen. Als Anderlecht wint, lijkt het de bekerwinnaar definitief uit te schakelen in de strijd om de vierde plaats. Genk weet dus wat het moet doen in Brussel: winnen.

De speeldag eindigt met een partij uit de buik van het klassement. Om 21u hoopt STVV zijn seizoen nog wat glans te geven door Oud-Heverlee Leuven, sterk bezig met een 9 op 9, te verslaan.

Het programma van de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 18 februari

Zaterdag 19 februari
Zondag 20 februari
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang via de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top