AA Gent rekent op jonkie in de strijd om de top vier

Jupiler Pro League |

AA Gent begon moeizaam in 2022 met een 4 op 12, maar de afgelopen wedstrijden wist het 6 op 6 te halen tegen Club Brugge en KAS Eupen. Tegen die laatste ploeg kreeg Matisse Samoise een rode kaart. De jonge flankverdediger is desondanks aan een zeer goed seizoen bezig bij de Buffalo's

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent incasseerde tegen Eupen na 51 minuten een rode kaart na een fout van Matisse Samoise. Dat was volgens Hein Vanhaezebrouck een veel te zware straf. "Voor mij was dat geen fout. Het gaat om twee spelers die zonder intensiteit de bal spelen. De speler van Eupen wilde passen, Samoise wilde blokken. Natuurlijk ging zijn voet naar de grond. Hij raakte de speler zonder veel erg maar het is rood. De VAR had volgens mij niet de juiste beelden om het te zien", zei hij op de website van AA Gent. 

AA Gent wist desondanks stand te houden en trok de zege over streep. Samoise baalde na de rode kaart, maar haalde ook opgelucht adem dat zijn ploegmaats de overwinning in de wacht wisten te slepen. Voor de jongeling is het tot op heden een geweldig seizoen.

Vertrouwen van de coach

Samoise maakte vorig seizoen zijn debuut voor AA Gent, maar dit seizoen krijgt hij het volledige vertrouwen van zijn trainer. Hij pendelde in het begin van het seizoen nog tussen de basis, de bank en de tribune. Sedert begin oktober rekent Vanhaezebrouck steeds meer op hem en hij is sinds enkele maanden een basiskracht op de rechterflank. Met zijn snelheid, doorzettingsvermogen en aanvalsdrift is hij de ideale pion voor op die flank. Hij wist er zelfs revelatie Alessio Castro-Montes uit de ploeg te spelen. De laatste weken speelt die als rechtspoot op links.

Vanhaezebrouck had onlangs nog lovende woorden voor het talent. "Sommige jongens leren heel snel. Iemand zoals Samoise, daardoor is hij voor mij ook potentieel een grote voetballer want hij pikt zaken zo snel op. Hij gaat veel sneller vooruit dan we zelf hadden vermoed", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

Talent van eigen bodem

Bij AA Gent zijn ze zeer tevreden dat er weer een talent van eigen bodem weet door te breken. De afgelopen jaren was de doorstroming van de eigen jeugd toch wat achterwege gebleven. Met de komst van Vanhaezebrouck wordt er weer gekeken in de eigen groententuin. In zijn eerste periode bij AA Gent deed hij dat ook al met jongens als Benito Raman, Louis Verstraete, Thibault De Smet en anderen.

Vanhaezebrouck was bij Anderlecht ook de man die talenten als Sebastiaan Bornauw, Alexis Saelemaekers, Sambi Lokonga en Jérémy Doku liet debuteren in de eerste ploeg. Hij heeft een oog voor jong talent en de fans hopen dat er de komende maanden en jaren nog meer Gentse talenten weten door te breken in de eerste ploeg.

Samoise wist onlangs al heel wat extra punten te scoren bij de eigen aanhang. Hij kreeg de vraag of hij ooit voor grote rivaal Club Brugge zou kunnen spelen. "Neen! Nooit!", verklaarde hij aan De Zondag. De 20-jarige Gentenaar ligt nog tot medio 2023 onder contract in de Ghelamco Arena, maar het staat nu al vast dat hij één van de komende weken of maanden zijn contract gaat openbreken. De toekomst oogt zeer mooi voor het talent en wie weet kan hij op een dag wel dromen van de Rode Duivels. Maar eerst met AA Gent alsnog de top vier halen.

Volg de Jupiler Pro League, onder meer met de partij tussen AA Gent en Seraing op vrijdag om 20u45 het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top