Onzekerheid na overname duwt Deinzespelers richting exit: "Begrijp dat ze eieren voor hun geld kiezen"

Sport | KMSK Deinze is al jaren een tweede thuis voor heel wat van haar spelers. Sterkhouders als Challouk, Mertens, Staelens, Vandenberghe, Tarfi... maken al jaren mee de dienst uit bij de Oost-Vlamingen, maar sinds de overname door ACA Football Partners heerst er toch wat onrust.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo raakte eerder deze maand bekend dat Challouk en Vandenbergh zo goed als zeker naar KV Kortrijk vertrekken en in de wandelgangen is te horen dat er ook heel wat andere spelers aan een mogelijk vertrek denken.

Een moeilijke situatie voor coach Wim De Decker; die zo mogelijk weer opnieuw aan een nieuwe ploeg zal moeten bouwen richting volgend seizoen. Al heeft de ex-middenvelder wel begrip voor de vertrekkers. "Ik begrijp dat Tom Vandenberghe en Youssef Challouk eieren voor hun geld kiezen" vertelt De Decker bij Het Nieuwsblad. "Men moet dit zeer zakelijk bekijken. Zij opteren voor de zekerheid om volgend seizoen in 1A te voetballen. We mogen bij SK Deinze fier zijn dat onze spelers gegeerd worden door clubs uit 1A."

De Decker beseft ook dat er nog andere spelers zijn die het 'thuisgevoel' van de Dakota Arena dreigen kwijt te geraken. "Wij zitten momenteel in een grijze zone. Wie neemt er nu de sportieve beslissingen in de bestuurskamer van SK Deinze? Wanneer zal er met de spelers worden gebabbeld ? Wiens contract wordt er verlengd en wie mag er niet blijven ? Allemaal vragen waarop we nu nog geen antwoord hebben. Ik zal volgend seizoen wel niet aan een volledig nieuwe ploeg moeten bouwen. Het aantrekken van Liam Fraser is een eerste stap in de goede richting.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top