Karim Adeyemi is de volgende spits die via RB Salzburg naar de wereldtop lonkt

UEFA Champions League | De Champions League opent weer zijn deuren met de heenwedstrijden in de achtste finales. Terwijl Inter woensdag Liverpool ontvangt, mag Red Bull Salzburg gastheer spelen voor Bayern München. Dat is een uitgelezen kans om Karim Adeyemi nog eens aan het werk te zien. Het Duitse wonderkind ontwikkelt zich bijzonder goed en wil zich tegen Bayern, waar hij een deel van zijn opleiding kreeg, voor heel Europa tonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 3 goals en 2 assists in 6 wedstrijden zette de 20-jarige Karim Adeyemi uitstekende prestaties neer in de groepsfase, waardoor RB Salzburg zich enigszins verrassend wist te plaatsen voor de volgende ronde. De spits is er op gebrand om zich te tonen tegen Bayern, waar ze ongetwijfeld toch spijt zullen hebben dat ze hem destijds lieten vertrekken.

Adeyemi, geboren in 2002 in München, trad op 8-jarige leeftijd toe tot de Beierse club. Maar zijn parcours was er een met de nodige obstakels. Het talent werd vanwege disciplinaire problemen al na slechts twee jaar doorgestuurd. In 2012 vertrok hij naar SpVgg Unterhaching, een Duitse derdeklasser. De snelle spits ontwikkelde zich daar bijzonder goed en in 2018 plukte RB Salzburg hem daar weg.

Openbaring op het hoogste niveau

Op 16-jarige leeftijd werd Adeyemi uitgeleend aan FC Liefering, een andere club uit de Red Bull-groep die in de Oostenrijkse tweede klasse actief is. De speler moest het daar een aantal seizoenen volhouden om te acclimatiseren in de professionele wereld. Na een seizoen van aanpassen vond de spits zijn ritme en in het seizoen 2019/2020 scoorde hij 9 keer en leverde hij 8 assists af in 14 wedstrijden. RB Salzburg leek weer een goudhaantje in zijn rangen te hebben, nadat Erling Haaland er ook volop doorbrak.

Het was door het vertrek van de Noor – en dat van Takumi Minamino – dat de carrière een nieuwe wending zou nemen. In januari 2020 werd hij teruggeroepen door zijn oorspronkelijke club om de afwezigheid van de twee Salzburg-sterren op te vangen. Na een overtuigend eerste seizoen in de Oostenrijkse topklasse ontplofte Adeyemi in 2021. Dat seizoen maakte de 20-jarige linksvoetige spits al 18 doelpunten in 30 wedstrijden. Zijn marktwaarde, die vandaag piekt op 35 miljoen euro, ging met een ruk de hoogte in. Bayern München, Liverpool, FC Barcelona, Paris Saint-Germain... Allen polsten ze al naar het Duitse wonderkind dat afgelopen september voor het eerst door bondscoach Hans-Dieter Flick werd opgeroepen voor het nationaal team van Duitsland.

De opvolger van Haaland?

Dortmund lijkt echter de beste papieren te hebben om Adeyemi aan te trekken. De club wist Haaland al vast te leggen en Adeyemi zou hetzelfde traject willen volgen, meldt de Duitse krant Bild. De onderhandelingen tussen de speler en de club zouden al vergevorderd zijn. Dortmund zal komende zomer Haaland wellicht verliezen, waardoor de weg voor Adeyemi helemaal open komt te liggen. De toekomst ziet er dan ook roos

kleurig uit voor Adeyemi, die woensdag een nieuwe kans krijgt om zijn klasse en neus voor goals aan heel Europa te laten zien.Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het speelschema van woensdag 16 februari op Pickx+ Sports:

Woensdag 16 februari
Zoals al vele jaren kun je samen met je favoriete presentatoren en consultants tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Multi Live Champions League.

Voorspel ook hier de resultaten dankzij Pickx Prono en win een PlayStation 5 Digital Edition.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top