Lierse K. nog steeds ongeslagen in 2022: "Tegentreffer viel op een zeer vervelend moment"

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen speelde vrijdag 1-1 gelijk tegen SK Deinze. De Pallieters wachten zo nog steeds op een eerste thuiszege sinds september 2021, maar blijven wel ongeslagen in 2022.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coach Tom Van Imschoot was tevreden met het punt, maar besefte dat het resultaat er anders had kunnen uitzien als Deinze niet op slag van rust gelijk had gemaakt. "Het eerste halfuur speelden we heel goed en vond Deinze geen oplossingen. Helaas was onze laatste pas vaak niet goed. We komen dan toch 1-0 voor en hadden de controle over de match. Maar dan is het zonde dat we vijf minuten voor de rust de tegenstander toch het gevoel geven dat er nog iets kan."

Dat gevoel kwam er dan doordat Lierse K. even met z'n tienen moest voetballen. "Misschien kwam Jordy Gillekens wel iets te vroeg naar de kant om zijn blessurebehandeling en had hij nog wat langer moeten blijven staan", vervolgt Van Imschoot. "Maar dan valt die tegentreffer op een heel vervelend moment en dan krijg je een heel andere tweede helft."

In die tweede helft moest de thuisploeg vooral achteruit tegen een oprukkend Deinze. "We hadden in de eerste helft al veel gegeven en in de tweede helft had Deinze inderdaad meer controle aan de bal. We zijn dan bewust iets lager gaan voetballen. Maar de verdedigers bleven toch vooral de baas over de aanvallers."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top