Kan Lierse K. of Deinze eindelijk de vloek verbreken? Of krijgen we een 'logisch' resultaat?

Challenger Pro League | Vrijdagavond wordt de 19e speeldag van de D1B Pro League op gang getrapt in het Herman Vanderpoortenstadion. Thuisploeg Lierse Kempenzonen gaat op zoek gaat naar bevestiging na de belangrijke 0-1 zege bij Lommel terwijl de bezoekers uit Deinze met een driepunter aansluiting willen krijgen bij Waasland-Beveren en RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch zijn driepunters geen evidentie voor beide teams. Lierse Kempenzonen en SK Deinze zijn met voorsprong de twee teams die dit seizoen al het vaakst gelijkspeelden. De Kempenaars zitten aan zeven draws op 18 wedstrijden terwijl de Oost-Vlamingen maar liefst aan negen remises zitten in 17 wedstrijden.

Mede door die vele gelijke spelen rust er al een tijdje een vloek op de twee ploegen. Zo kon Lierse Kempenzonen voor het laatst een thuiszege boeken op de zesde speeldag (2-1 tegen Waasland-Beveren). De fans van de Pallieters wachten dus al sinds eind september op een feestje op het Lisp.

Maar het kan nog erger... de fans van SK Deinze wachten al sinds 22 augustus op een nieuwe uitoverwinning. De troepen van Wim Decker wonnen toen hun eerste uitmatch van het seizoen met 0-2 bij Waasland-Beveren en leken vertrokken voor heel wat moois. Maar sindsdien stokt de motor en werd er geen driepunter meer meegenomen vanop verplaatsing.

Selectienieuws

Voor de match tegen Deinze staat er nog een groot vraagteken achter de beschikbaarheid van Stallone Limbombe. De winger viel geblesseerd uit tegen Lommel en raakt zo goed als zeker niet speelklaar. Jonathan Hendrickx is wel weer van de partij na een weekje in de ziekenboeg.

Bij Deinze is Janssens out met een blessure. Achter de namen van Prychynenko, Challouk en nieuwkomer Fraser staat nog een vraagteken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top