LOSC Lille heeft met Ben Arfa de beste dribbelaar van Ligue 1 sinds 2006 binnengehaald

Ligue 1 |

De carrière van Hatem Ben Arfa is onlangs een nieuw hoofdstuk ingegaan met de ondertekening van zijn contract bij LOSC Lille eind januari. De club hoopt dat de speler zijn technisch vermogen, dat als zeldzaam wordt beschouwd, met zich mee zal brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hatem Ben Arfa heeft (voorlopig) een nieuw onderkomen gevonden, nadat hij afgelopen zomer door Bordeaux werd ontslagen. De middenvelder heeft een contract voor zes maanden getekend bij de Franse kampioen LOSC, die zich momenteel in de onderste helft van het Ligue 1-klassement bevindt en een Champions League-wedstrijd tegen Chelsea voor de boeg heeft.

Met zijn 34 jaar nadert Ben Arfa stilaan het einde van zijn carrière. Die carrière was een reis met ups en downs die vaak naar dezelfde plaats heeft geleid: Frankrijk. Na zijn Ligue 1-debuut met Lyon ging hij naar Marseille en vervolgens Newcastle, voordat hij passages maakte bij Nice, PSG, Stade Rennais en zijn geluk opnieuw in het buitenland beproefde met het Spaanse Valladolid. De laatste tijd was hij in actie te zien bij Bordeaux, en nu dus LOSC. Dit alles werd onderbroken door een aantal periodes zonder club, zoals de afgelopen maanden.

Slechte keuzes

Het is een chaotisch carrièreverloop dat ons bijna het aanzienlijke talent doet vergeten van de Franse international, die 15 keer werd geselecteerd voor Les Bleus. Ben Arfa verscheen tegelijkertijd met Karim Benzema ten tonele bij Lyon, maar hij heeft sindsdien nooit echt de juiste keuzes gemaakt in zijn carrière. Wie beter dan zijn voormalige ploeggenoot bij Lyon, nu aanvaller bij Real Madrid, om daarvover te getuigen?

“Ik zag hem ongelooflijke dingen doen. Hatem was Messi. Maar hij heeft niet de juiste carrièrekeuzes gemaakt [...] Hij had Lyon niet zo jong mogen verlaten, een jaar voor mij. En bij Marseille is het alles of niets: je slaagt, of je vergaat”, vertelde Benzema in 2015 aan Le Figaro. De “generatie 87”, zoals ze genoemd werd, bestaat ook nog uit gelijkaardige teleurstellingen zoals Samir Nasri of Jeremy Menez: getalenteerde spelers maar niet altijd met voorbeeldig gedrag.

Betere dribbelaar dan Eden Hazard

De cijfers tonen ook aan hoe Ben Arfa tijdens zijn carrière niet echt zijn volledige potentieel heeft benut. The Analyst heeft enkele statistieken over Ben Arfa opgegraven, zoals het feit dat hij de meeste succesvolle dribbels (628 succesvolle dribbels) in Ligue 1 heeft voltooid sinds 2006.

Tussen 2010 en 2014, tijdens zijn tijd bij Newcastle, was hij de speler met het hoogste aantal geslaagde dribbels in de Engelse competitie… vóór Eden Hazard. Na een dipje kaatste Arfa in het seizoen 2015-2016 terug naar Nice. In dat seizoen deed de Nice-rekruut het met meer dan 153 geslaagde dribbels beter dan eender welke speler in de Ligue 1. Als hij dat kunstje kan herhalen, zou dat Lille deugd doen.

Ben Arfa zal het de komende maanden opnemen tegen een aantal voormalige clubs, te beginnen met PSG in Ligue 1 dit weekend. Zijn passage door de hoofdstad gaf tussen 2016 en 2018 niet echt vonken. De speler, volgens velen te individualistisch ingesteld, kreeg zelfs geen speeltijd tijdens het seizoen 2017-2018... Zal hij nu zijn wraak nemen?

Volg de UEFA Champions League met de wedstrijd tussen Chelsea en Lille op Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de optie Proximus Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top