KV Mechelen hoopt met nieuw goudhaantje ambities waar te maken

Jupiler Pro League | KV Mechelen wist op de slotdag van de wintermercato nog een aanvaller aan te trekken. De Maneblussers maakten de komst van Thody Elie Youan bekend. Hij kwam op huurbasis, met aankoopoptie, over van het Zwitserse St. Gallen. Kan hij KVM naar de top acht, of wie weet zelfs de top vier loodsen? De eerste hindernis is Beerschot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KV Mechelen haalde achteraan Rick van Drongelen op huurbasis weg bij het Duitse Union Berlin. De club wist dus ook Thody Elie Youan binnen te halen. "Elie is een snelle en mobiele aanvaller met een grote actieradius", omschreef sportief directeur Tom Caluwé de nieuwe aanvaller van KVM.

Sterk seizoen

KV Mechelen had heel erg nood aan een nieuwe aanvaller, want het liet Igor De Camargo naar RWDM in Eerste Klasse B vertrekken. Huurling Ferdy Druijf werd op zijn beurt dan weer teruggestuurd naar FC Utrecht. Trainer Wouter Vrancken vroeg om een extra aanvaller en kreeg die dus ook. Steven Defour liet in de podcast 90 Minutes weten dat Musashi Suzuki (Beerschot) en Ike Ugbo (KRC Genk) niet naar Mechelen mochten afzakken en de Poolse spits Dawid Kownacki (Fortuna Düsseldorf) verkoos een transfer naar Lech Poznan.

Daardoor viel de keuze uiteindelijk op Elie Youan en hij komt met de nodige adelbrieven naar Mechelen. Hij was in Zwitserland sinds het begin van seizoen goed voor 7 goals en 4 assists in 20 wedstrijden. “Die goeie lijn wil ik doortrekken bij KV Mechelen,” antwoordde Elie Youan op de website van KV Mechelen. “Ik houd van nieuwe uitdagingen en Mechelen toonde dat het me echt wou aantrekken. Malinwa heeft mooie doelen en ik wil helpen om die te bereiken."

Frans jeugdinternational

Eli Youhan werd door St.Gallen afgelopen zomer voor 500.000 euro weggehaald bij FC Nantes, waar hij weinig aan spelen toekwam. Nochtans was hij in het verleden ook Frans jeugdinternational. KV Mechelen lijkt dus een speler met een groot potentieel te hebben aangetrokken.

Hij staat bekend als een speler met een goede individuele actie en die met een flits een wedstrijd kan openbreken, maar het is ook een speler die nog collectiever moet leren denken. Aan Vrancken om de ruwe diamant verder te slijpen en KV Mechelen zo minstens richting Play-Off II te loodsen. Al dromen ze Achter de Kazerne stiekem ook nog van de top vier. Tegen Beerschot krijgt de spits alvast een eerste kans om de netten te laten trillen.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer de partij tussen KV Mechelen en Beerschot zondag om 16u, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top