Westerlo en Lommel strikken twee oude bekenden van 1B op 'deadline day'

Sport | KVC Westerlo en Lommel SK hebben nog een zaakje gedaan op de laatste dag van de transfermarkt. De twee Kempense teams haalden respectievelijk Mathias Fixelles en Théo Pierrot terug naar de D1B Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 25-jarige Fixelles moet een extra troef worden in de titelrace van Westerlo. De polyvalente middenvelder komt over van KV Kortrijk, waar hij dit seizoen toch al 741 speelminuten verzamelde.

De 1B-fans kennen Fixelles natuurlijk beter van zijn periode bij Union SG, waar hij als youngster uitgroeide tot een publiekslieveling en uiteindelijk 130 wedstrijden speelde.

Fixelles tekende een contract voor 2,5 seizoenen in 't Kuipje. Hij zal het shirtnummer vier dragen.Lommel maakte dan weer de komst van Théo Pierrot bekend. De defensieve middenvelder komt over van RFC Seraing, waar hij vorig seizoen sterkhouder én aanvoerder was. Dit seizoen moest de 26-jarige Fransman zich voornamelijk tevreden stellen met korte invalbeurten.

Pierrot was zeven seizoenen actief bij Seraing en speelde meer dan 160 wedstrijden voor de club. Voor zijn periode in Luik speelde de middenvelder voor de beloften van FC Metz.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top