Fashion Sakala hoopt Rangers in de Old Firm voorbij Celtic te loodsen

Voetbal | Woensdag om 20u45 staat in Glasgow alles in het teken van de Old Firm. Dat is de vurige derby tussen Celtic en Rangers die al decennia lang voor veel opschudding zorgt in het Schotse voetbal. Fashion Sakala, ex-spits van KV Oostende, hoopt met Rangers een belangrijke zege te boeken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fashion Sakala is geen onbekende voor de Belgische voetbalfan, want de Zambiaanse spits speelde drie seizoenen voor KV Oostende. Na een aanpassingsperiode wist hij zich in zijn derde jaar te tonen door onder het bewind van trainer Alexander Blessin 16 keer te scoren in 34 wedstrijden. KV Oostende werd toen knap vijfde. Deze prestaties bleven niet onopgemerkt en Rangers wist de snelle aanvaller ondanks heel wat interesse transfervrij over te nemen. Hij tekende voor drie jaar bij de ploeg waar ook Kemar Roofe (ex-Anderlecht) en Ianis Hagi (ex-KRC Genk) actief zijn.

Zware concurrentie

Sakala merkte meteen dat de concurrentie groot was bij de Schotse topclub. Ondanks zijn veelzijdigheid, waardoor hij zowel in het centrum als aan de zijkanten uit de voeten kan, wist Sakala zich onder Steven Gerrard moeilijk in de ploeg te spelen. Alfredo Morelos en Kemar Roofe kregen vaak de voorkeur op hem.

Gaandeweg wist Sakala zich wel te tonen, zoals die namiddag in oktober 2021 toen hij drie keer scoorde tegen Motherwell. Na 17 competitiewedstrijden staat de teller op 5 doelpunten en 2 assists. Met zijn sympathiek voorkomen is hij ondertussen geliefd bij de aanhang en de aanvaller kan mogelijk van grote waarde zijn tegen Celtic.

Schitteren in de derby

Gerrard vertrok enkele maanden geleden naar Aston Villa en Giovanni Van Bronckhorst kwam in zijn plaats. Die kan niet rekenen op Morelos, die interlandverplichtingen heeft met Colombia, en dus krijgt Sakala een uitgelezen kans om zich te tonen tegen Celtic. Dat deed hij al in de voorgaande matchen door zijn team de zege te schenken in de beker en vijf dagen later werd hij in de competitie uitgeroepen tot Man of the Match tegen Livingston.

Schotse media verwachten dat Sakala woensdag tegen Celtic in de basis zal starten en Sakala krijgt zo een uitgelezen kans om zich op te werken in de pikorde. Rangers kan bij een zege een zeer goede zaak doen in de titelstrijd, want het heeft momenteel twee punten minder dan zijn grote rivaal.

Volg de clash tussen Celtic en Rangers aanstaande woensdag 2 februari vanaf 20u45 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top