Casper Nielsen laat sprookje van Union SG verder duren

Sport |

De 25ste speeldag van de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Zoals elke maandag licht Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Casper Nielsen

Casper Nielsen zorgde voor de enige treffer tijdens de Brusselse derby tussen Union SG en RSC Anderlecht. De Deense middenvelder heerste op het middenveld, waar hij als verdedigende middenvelder bergen werk verzette. Bovendien wist hij in de elfde minuut met een schot, dat afweek op Kristoffer Olsson, de winnende treffer te maken. Nielsen werd aan het einde van de wedstrijd met krampen gewisseld en hij kreeg een staande ovatie in het Dudenpark. Zijn vijfde doelpunt van het seizoen zorgde ervoor dat Union SG ruim aan de leiding blijft en zelfs vijftien punten meer telt dan grote broer Anderlecht.

Het doelpunt van het weekend: Maxime D'Arpino

Maxime D’Arpino zorgde voor een doelpunt à la David Beckham. De Fransman, die anderhalve maand buiten strijd was geweest, mocht tegen Cercle Brugge een vrije trap nemen. Hij wist de bal met een heerlijke krul vanaf 25 meter voorbij Thomas Didillon in de winkelhaak te trappen. Daardoor stopte KV Oostende de opmars van Cercle Brugge en KVO is ondertussen ook zo goed als zeker van het behoud.

Het cijfer van het weekend: 4

Sinds Alfred Schreuder trainer werd van Club Brugge komt Bas Dost weer veelvuldig aan spelen toe. De nieuwe coach posteerde Dost meteen in de basis en de 32-jarige aanvaller bedankt voor het vertrouwen, want hij wist sindsdien vier keer te scoren in vier wedstrijden. Voordien was de Nederlander goed voor amper 7 goals in 21 wedstrijden. De doelpuntenmachine van Dost is dus weer in gang geschoten.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top