Lommel strikt nieuwe flankspeler, maar verhuurt hem meteen aan z'n eigen club

Sport | De fans van Lommel SK hopen op nog enkele goede transfers op de slotspeeldag van de wintermercato. De Limburgers zitten sportief in zwaar vaarwater en lijken vooralsnog eerder verzwakt uit de transferperiode te komen door het vertrek van sterkhouder Verschueren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de voormiddag van deadline day kondigde de club een nieuwe transfer aan, maar het bleek er meteen eentje met het oog op de toekomst.

De Limburgers legden de 17-jarige Hongaar Zalan Vancsa vast tot medio 2024. Vancsa is een winger die de voorbije maanden furore maakte bij MTK Boedapest en dat ook nog tot het einde van het seizoen zal mogen blijven doen. Lommel besliste immers om het Hongaarse talent nog tot deze zomer uit te lenen aan zijn ex-club.

Bij de Limburgers kloppen ze zich alvast op de borst met de transfer van Vancsa. "Een aantal andere clubs, waaronder Bayern München, AC Milan en Sevilla toonden belangstelling voor Vancsa, maar de Hongaar koos voor het project van de City Football Club", klinkt het op de officiële website van Lommel SK.

Déjà vu?

In de zomer van 2020 had Lommel een soortgelijke transfer met Filip Krastev. De Bulgaar bleef ook nog een half jaartje bij Slavia Sofia om dan naar Lommel te komen. Krastev speelde uiteindelijk nog geen minuut voor de Limburgers en werd het voorbije anderhalf jaar doorverhuurd aan Troyes, Cambuur en Levski Sofia.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top