Raman is het slachtoffer van zijn eigen succes bij Anderlecht

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht likt zijn wonden na twee competitienederlagen op rij. Alsof dat nog niet genoeg was, gooide Benito Raman zijn ongenoegen op straat. De aanvaller is zijn bankzittersstatuut grondig beu. Al heeft Vincent Kompany geen ongelijk door Raman als invaller te gebruiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Benito Raman viel in tegen Union SG, maar bakte er weinig van. Dit seizoen is hij vooral invaller bij Anderlecht en dat zint hem niet. "Ik kan me vinden in die rol, maar na een bepaalde tijd wil ik óók starten. Ik moet met mijn management bekijken wat we doen, want deze situatie is voor mij onacceptabel. Mijn plan is nog steeds om hier nog even te blijven. Als ik evenwel op de bank blijf zitten tot het einde van het seizoen, moet ik uitkijken naar iets anders", aldus de aanvaller aan Het Laatste Nieuws. 

Vincent Kompany bleef rustig na de uithaal van Raman. "Dat Raman ontevreden is? Die discussie kent geen einde als je snapt wat ik bedoel. Ik ben trainer van 30 spelers en niet van 11." 

Bepalender als invaller

Raman kwam afgelopen zomer voor 3 miljoen euro over van Schalke 04. Hij mocht in de competitie, de Conference League en de Beker van België tot op heden 15 keer starten en hij viel 14 keer in. Daarin wist de ex-speler van onder meer AA Gent en Standard 10 keer raak te treffen en hij deelde ook 6 assists uit. Raman wist als basispion 4 keer te scoren en 3 assists te geven. Als invaller is hij bepalender met 6 doelpunten en 3 assists. Er valt dus wel wat te zeggen voor zijn rol als supersub.

Daarnaast is er ook het feit dat de snelle aanvaller moeite heeft om 90 minuten aan te kunnen. Raman is een speler die bijzonder veel loopt tijdens een match en na pakweg 70 minuten is de tank vaak leeg.

Doseren

Dat gaf hij eerder dit seizoen ook aan in een gesprek met Humo. "Het is jammer dat ik het daardoor vaak maar 60 of 70 minuten volhoud. Maar dat is nu eenmaal mijn spel. Men zegt vaak dat ik te veel nutteloze meters loop. Maar ik kan niet 90 minuten op de middenlijn staan wachten, ik moet constant in beweging zijn. Anders voel ik me niet nuttig."

Raman bewees zichzelf ook geen dienst door tijdens een wedstrijd tegen KV Kortrijk een domme rode kaart te pakken, waardoor hij drie matchen geschorst werd. Nadien pakte Anderlecht uit met een straffe reeks en werd Christian Kouamé een vaste waarde. De Ivoriaan overtuigt echter ook niet helemaal met slechts 4 goals en 1 assist in 16 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Krijgt Raman weldra een nieuwe kans van Kompany, of zal hij de supersub van Anderlecht blijven?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top