Dit zijn de vijf meeste opvallende wintertransfers in de Jupiler Pro League

Sport | Er waren ook deze wintermercato de nodige transfers in de Jupiler Pro League. De transfermarkt is weer officieel gesloten, waardoor het een uitgelezen moment is om de mooiste in- en uitgaande transfers onder de loep te nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Shinji Kagawa

STVV haalde de 32-jarige Shinji Kagawa gratis naar Stayen. De Kanaries haalden met de ex-middenvelder van Manchester United en Borussia Dortmund een zeer grote naam naar de Belgische competitie. Maar de transfer vormt ook een risico, want Kagawa kwam de afgelopen maanden amper aan spelen toe bij PAOK Saloniki. Het ging al een tijdje minder met zijn carrière en STVV hoopt dat Kagawa geen nieuwe Samir Nasri wordt. Kan Kagawa nog schitteren, of zal hij de volgende grote naam worden die de verwachtingen niet kan inlossen?

Tajon Buchanan/Denis Odoi

Club Brugge wist Tajon Buchanan voor 6,3 miljoen euro weg te halen bij New England Revolution. De transfer werd afgelopen zomer al afgerond, maar hij kwam nu pas naar Brugge. Hij speelde al twee matchen en liet zich daarin opmerken, maar de 22-jarige flankaanvaller trok nadien al voor enkele weken naar Canada vanwege interlandverplichtingen. Buchanan hoopt in de voetsporen van Jonathan David te treden. Die Canadese aanvaller brak door bij AA Gent en schittert nu bij Lille OSC.

Op de valreep wisten de Bruggelingen nog een opvallende transfer te verwezenlijken, want de 33-jarige flankverdediger Denis Odoi komt na ruim vijf jaar terug naar België. Hij deed heel wat ervaring op bij Fulham, dat solide op de eerste plaats staat in de Engelse tweede klasse. Nu zal de gewezen Rode Duivel, die indertijd onder andere bij Anderlecht en STVV vertoefde, de rangen van blauw-zwart versterken.

Hugo Siquet

Standard had nood aan geld en ze verkochten Hugo Siquet voor 5 miljoen euro aan Freiburg, een som die via allerhande bonussen nog kan oplopen tot 7 miljoen euro. De negentienjarige rechtsachter was de afgelopen maanden een lichtpunt bij de Luikenaars en hij groeide er uit tot één van de beste flankverdedigers in de Belgische competitie. Hij hoopt via de Bundesliga de deur naar de Rode Duivels open te breken. Standard haalde met Gilles Dewaele een vervanger weg bij KV Kortrijk en hij laat voorlopig een goede indruk achter in de Vurige Stede.

Shamar Nicholson

Sporting Charleroi nam afscheid van Shamar Nicholson, die met 13 doelpunten en 5 assists in slechts 18 wedstrijden aan een zeer sterk seizoen bezig was. De aanvaller werd voor 10 miljoen euro verkocht aan Spartak Moskou. Zijn vertrek is een grote aderlating voor de Carolo’s, die hem in het verleden voor amper 1,5 miljoen euro wisten weg te halen bij NK Domzale. Charleroi kon met dat geld enkele andere spelers aantrekken en één van de meest opvallende was Daan Heymans. De voormalige middenvelder van Waasland-Beveren ruilde Venetië in voor het Zwarte Land.

Bryan Reynolds

KV Kortrijk zorgde voor één van de meest verrassende transfers van de wintermercato. De Kerels wisten Bryan Reynolds op huurbasis weg te halen bij AS Roma, waar hij niet paste in de plannen van José Mourinho. De 20-jarige Amerikaan was ook gewild door Anderlecht, maar daar bleef Michael Murillo aan boord en daardoor kwam er maar geen doorbraak in zijn overgang naar Brussel. KV Kortrijk zag zijn kans en vond met Reynolds – die een jaar geleden AS Roma boven een avontuur bij Club Brugge verkoos - de perfecte vervanger voor de naar Standard vertrokken Gilles Dewaele. KVK kon bovendien ook Nayel Mehssatou, ook een rechtsachter, weghalen bij Anderlecht. Daardoor heeft Kortrijk toch de nodige weelde op die positie.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top