Club Brugge wil AA Gent weer een tik uitdelen op speeldag 26

Jupiler Pro League | Het einde van de reguliere competitie nadert met rasse schreden en toch weten we nog steeds niet welke clubs in play-off 1 zullen eindigen. Speeldag 26 zal geen uitsluitsel brengen al staan er wel enkele leuke affiches op het programma. De Slag om Vlaanderen, bijvoorbeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het klassement van de Jupiler Pro League ligt, wat het puntenaantal betreft, al enige tijd op een zakdoek en daar heeft de vorige speeldag niet veel aan kunnen verhelpen. Teams die momenteel op enkele punten van play-off-1 staan, kunnen die gunstige positie over enkele weken tijd immers weer kwijtspelen. Anderzijds kunnen de clubs aan de rechterkant van de tabel plots voorbijgestoken worden door de kneusjes uit onze competitie die al lang uitgeteld leken te zijn.

Zoals Seraing bijvoorbeeld. De Waalse club vertoeft al een tijdje in de kelder van de Jupiler Pro League maar kan vrijdag een flinke stap vooruit zetten richting het behoud in eerste klasse. Daarvoor moet het wel winnen van Charleroi. We zijn benieuwd of dat gaat lukken want de Zebra’s doen het dit seizoen een pak beter dan hun Waalse concullega’s.

Verslaat Cercle ook Standard?

Na het duel tussen Seraing en Charleroi op vrijdag is het zaterdag de beurt aan KV Kortrijk en Sint-Truiden. Kortrijk heeft zijn zinnen gezet op een goede uitgangspositie voor als ze in play-off 2 terechtkomen maar Sint-Truiden heeft andere katjes te geselen. De Limburgers willen immers zo snel mogelijk weg geraken uit de buik van het klassement en een goede reeks neerzetten. 

Diezelfde avond ontvangt Standard ploeg in vorm Cercle Brugge. Cercle kon enkele weken geleden Club Brugge en Anderlecht over de knie leggen en hoopt nu ook de Luikse voetbalreus uit het zuiden te kapitelen. Die reus is dit seizoen slechts een schim van zichzelf en zoekt, ondanks de nieuwe coach, voor de zoveelste keer dit seizoen naar zijn beste vorm. Op het moment dat de wedstrijd in Luik op gang wordt gefloten, wordt ook de wedstrijd tussen KV Oostende en OH Leuven op gang getrapt. 

Niet veel later, om 20u45, verschijnen de spelers van Union op het veld in de Antwerpse Bosuil. Daar zullen ze proberen om drie punten van Antwerp te stelen en hun koppositie in de Jupiler Pro League veilig te stellen. Union deed het niet onaardig tegen Racing Genk, Club Brugge en Anderlecht en wil tegen Antwerp bewijzen dat ze hun eerste plaats in de rangschikking meer dan waard zijn.

Heruitgaves halve finales Beker van België

Op zondag, ontvangt Club Brugge AA Gent in de 'Slag om Vlaanderen' en dat na de eerste ronde van de halve finale van de Beker die deze week in de Gentse Ghelamco Arena plaatsvond. Club-coach Alfred Schreuder gaf recent nog aan dat hij meer verwacht van zijn Brugse manschappen en wellicht wordt het tweeluik tegen Gent, een ideale graadmeter waarop zijn verdere beslissingen gestoeld zullen zijn. Het eerste deel werd alvast winnend afgesloten en kan Club Gent een nieuwe tik uitdelen?

Bij Beerschot hebben ze kopzorgen van een heel andere grootorde. De Kielse Ratten staan nog steeds op de allerlaatste plaats, maar willen volgend seizoen koste wat kost in 1A blijven voetballen. Als ze dat doel willen bereiken, bedenken ze maar beter een manier om KV Mechelen zondag achter de Kazerne enkele punten afhandig te maken.

Om 18u30 gooit Vincent Kompany de deuren van het Lotto Park wagenwijd open voor de spelers van KAS Eupen. Paars-wit speelde afgelopen week al eens tegen Eupen tijdens de eerste wedstrijd van de halve finale van de Beker van België en dus heeft Kompany al genoeg kunnen observeren. Vince The Prince heeft dus geen excuus om de 26e speeldag met puntenverlies af te sluiten.

Genk en Zulte Waregem nemen de laatste wedstrijd van speeldag 26 voor hun rekening. De Limburgers willen de top 8 bereiken en daarvoor moet Zulte Waregem voor de bijl. Dat moet in principe lukken gezien de kwaliteit in de Genkse kleedkamer, maar Zulte Waregem bewees de vorige weken dat het met de nieuwe coaches zijn tweede adem terugvond.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma van speeldag 26 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 4 februari

Zaterdag 5 februari

Zondag 6 februari
Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top