Kan Eupen eindelijk de finale van de Beker halen?

Voetbal |

Donderdagavond treedt KAS Eupen voor de derde keer in zes jaar aan in een halve finale in de Beker Van België. Vorig jaar was het Standard dat de droom van de Panda’s doorprikte. Dit jaar staat Anderlecht klaar met de naald. Wordt Eupen de ploeg van toer-nooit of kan het toch verder bekeren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anders dan in de competitie, legde de ploeg uit de Oostkantons een mooi parcours af in de Croky Cup. De Duitstaligen staan in de halve finales en mogen die morgenavond voor de helft beslechten, tegen Anderlecht. Een flinke opdracht voor de Panda’s die eindelijk de finale van het toernooi eens willen bereiken. In 2017 en 2021 waren ze al dichtbij maar werd de meet net niet gehaald.

Dit jaar kieperden ze Dender, Zulte Waregem en KV Mechelen al uit de beker maar komen nu wel het eeuwige Anderlecht tegen. Dat Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op de beker, aangezien het die sinds 2008 niet meer kon winnen en is torenhoog favoriet. Maar in het voetbal weet je natuurlijk nooit.

Totaal uit vorm, en toch…

In de competitie liggen de kaarten slecht voor Eupen. Sinds hun overwinning tegen Racing Genk tijdens de tiende speeldag, waardoor ze even op de eerste plaats stonden, konden de Panda’s nog maar één match winnen. Dat was tegen Beerschot, in december. De cijfers zijn dan ook catastrofaal: met 6 op 42 beginnen ze niet met groot zelfvertrouwen tegen Anderlecht.

Ondanks de slechte resultaten heeft Eupen zich weten onderscheiden in de Beker van België. De match tegen Dender won het dan wel zonder al te veel inspanning, die tegen Zulte was een ander verhaal. Bij de rust was het nog 0-2 voor Zulte Waregem maar een hattrick van Smail Prevljak en verlengingen zorgden uiteindelijk nog voor de ommekeer. Ook tegen KV Mechelen kwam Eupen achter, om later de situatie om te buigen. In de Beker is Eupen mentaal heel sterk.

Heen en terug, geen voordeel

Maar is een sterke mentaliteit genoeg om de mannen van Vincent Kompany te grazen te nemen? Paars-wit is wél in goede vorm in de competitie en wil koste wat het kost de beker winnen, een eerste prijs sinds 2017. Als Kompany erin slaagt om de prijzenkast aan te vullen, is hij toch deels geslaagd in zijn opzet dit seizoen.

In één match bestaat het natuurlijk dat Eupen aan het langste eind trekt, zeker omdat Eupen donderdag thuis speelt. Dat er daarna ook nog een terugmatch volgt, speelt dan weer in het voordeel van de Brusselaars. Eupen moet winnen donderdag, en liefst met een groot verschil, wil het begin maart een kans maken in het Astridpark. Al weet je het nooit, in de beker is magie nooit veraf.

Volg de halve finale in de Croky Cup tussen KAS Eupen en RSC Anderlecht nu donderdag 3 februari om 20u45 op Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top