Anderlecht moet achterin solide zijn om Union te verschalken

Sport | Anderlecht is niet de beste Brusselse club dit seizoen. Paars-wit staat namelijk onder leider Union in het klassement. De stadsrivalen staan dit weekend tegenover elkaar, wanneer Anderlecht met een bang hartje op bezoek gaat in het Dudenpark: toont de RSCA-defensie zich solide genoeg?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De blikvanger van de 25ste speeldag is de Brusselse derby in het Dudenpark. De nummer vier tegen de leider, twee kandidaten voor play-off 1. Een clash der stijlen ook. Niet alleen op het veld, maar ook in de coulissen en in de tribunes, ook al zullen er enkel Union-fans in het stadion zitten. Het belooft ook een spectaculaire match te worden, want met Union en Anderlecht staan de twee beste aanvalslinies tegenover elkaar. Maar vooral Anderlecht zal waakzaam moeten zijn, want de paars-witte verdediging is geen toonbeeld van standvastigheid.

Afwezigheid van Murillo

Geschorst tegen Cercle en nu op interlandbreak met Panama: het ontbreken van Michael Murillo is een aderlating voor Anderlecht. Zijn afwezigheid weegt zwaar door. Uit noodzaak moest Vincent Kompany de jonge Killian Sardella op de rechtsachter posteren. Zoals wel vaker maakte die veel foutjes, waarvan Cercle kon profiteren.

Tegen Union zal Sardella wellicht weer van de partij zijn. Gezien de slagkracht van de Unionisten op de rechterflank, zou Sardella weleens sterretjes kunnen zien. Tegen een speler als Lapoussin zal het afzien worden voor de 19-jarige Belg. Om maar te zwijgen van de gouden tandem Undav-Vanzeir, die Sardella tot foutjes kan dwingen.

Hoedt is er wel bij

Hij werd uitgesloten tegen Cercle, maar Wesley Hoedt zal wel degelijk speelgerechtigd zijn tegen Union. De schorsing van de verdediger van Anderlecht, die een rechtstreeks rode kaart kreeg tegen Cercle, gaat in vanaf 2 februari. De Nederlander kan de derby dus spelen en de paars-witte verdediging versterken met zijn atletische fysiek.

Tegen Cercle gooide Kompany Hannes Delcroix in de strijd, maar de international liep na amper een kwartier een nieuwe blessure op. Volgens de coach zou de speler, die worstelt met de adductoren, desalniettemin fit zijn voor de match van zondag. Alleen is hij nog niet in topvorm. En omdat Lisandro Magallan ook nog steeds niet kan overtuigen, is de spoeling achterin bij Anderlecht dun. Alleen Sergio Gomez kan unaniem bekoren.

Maar ook de Spanjaard is niet zonder zonde: ook hij begaat af en toe een slippertje, zoals tegen Standard bijvoorbeeld. En als ook zijn aanvallende impulsen wat minder zijn – uiteraard ook deels door de tegenstander – lijdt het hele Anderlechtse spel daaronder. Zonder een drukkende Gomez voelt het blok zich gedwongen om in te zakken, wat dan weer tot persoonlijke fouten kan leiden.

De paars-witte verdediging zal dus bijzonder solide moeten zijn om een goed resultaat te boeken op Union. Wie wint de Brusselse derby? Het antwoord volgt zondag.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top