Simon Mignolet sluit vormdip af met glansprestatie in topper tegen Union

Sport |

Waar veel competities momenteel even van een break genieten, dendert de Jupiler Pro League op volle snelheid door. Zo werd de voorbije dagen alweer de 24ste speeldag afwerkt, een pot midweekvoetbal met enkele interessante affiches, zoals de topper tussen Club Brugge en Union gisteren. Hier zijn de conclusies van Pickx Sports, met onze vaste verkiezing van man, doelpunt en cijfer van de speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van de speeldag: Simon Mignolet

Dé wedstrijd waar iedereen naar uitkeek tijdens deze midweekspeeldag werd pas gisteren gespeeld. Club Brugge en Union, de nummers een en twee in het klassement, hielden elkaar in evenwicht met een scoreloos gelijkspel. Vooral de Bruggelingen mogen daar blij mee zijn, want Union toonde zich de gretigste, gevaarlijkste en sluwste ploeg. Het is slechts door een onberispelijke prestatie van doelman Simon Mignolet dat Club zich staande wist te houden. Al in de eerste helft deed hij een cruciale redding op Dante Vanzeir, die na een blunder van Stanley Nsoki alleen voor hem verscheen. Wat later ging hij ook zeer goed plat op een verraderlijk laag schot van Teddy Teuma. Ook na de pauze bewees Mignolet met een geconcentreerde en secure prestatie waarom hij voor het derde seizoen op rij tot doelman van het jaar werd verkozen. Zo lijkt er eindelijk een einde gekomen aan een vormdip voor de Rode Duivel. Club zal de beste Mignolet nog nodig hebben in de titelrace, zo werd gisteren alvast duidelijk.

Doelpunt van de speeldag: Rabbi Matondo

AnderlechtCercle Brugge was een wedstrijd die lange tijd op slot zat en pit miste. Ook al omdat paars-wit snel herleid werd tot 10 man na een rode kaart voor Wesley Hoedt, vanaf dan beperkte het zich tot de schade beperken. Toch vond Cercle, ploeg in vorm, een gaatje in de 68ste minuut. Met dank aan Rabbi Matondo, die uitpakte met een geniale flits. De Welshe flankaanvaller kreeg op links de bal toegespeeld door Hannes Van der Bruggen, een controle, even de bal opdrijven en dan… verwoestend uithalen vanop zo’n 20 meter van de goal. Een welgemikte kanonskogel die met een licht effect wegdraait van een zwevende Hendrik Van Crombrugge en netjes in het zijnet verdwijnt. Voor Cercle de bevrijdende treffer, want even nadien maken ze Anderlecht helemaal af met een tweede doelpunt. De knappe 0-2 zet eens te meer in de verf wat voor metamorfose groen-zwart onderging sinds de trainerswissel: met een reeks van 24 op 27 doet niemand beter in de JPL.

Cijfer van de speeldag: 15

Deze pot midweekvoetbal inspireerde niet meteen tot attractief of doelgericht voetbal. Slechts in één wedstrijd werden meer dan twee doelpunten gemaakt, dat was dan nog in de degradatiekraker Seraing – Beerschot (2-1). Vijftien goals in totaal, op acht wedstrijden. Maar best dat het publiek pas na de speeldag weer toegelaten wordt in de stadions.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top