Premier League-duel tussen Tottenham en Brighton in de FA Cup, toppers ontlopen elkaar

Sport | Zaterdagavond ontvangt Tottenham Brighton & Hove Albion in de 1/8ste finales van de FA Cup. De andere grote clubs uit de Premier League kenden een gunstige loting.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tottenham kent een matig seizoen en de FA Cup is de enige kans om een trofee te winnen. De Spurs wonnen al veertien jaar geen enkele prijs. Ze vechten voor een Europees ticket in de competitie, werden door Chelsea uitgeschakeld in de League en het avontuur in de Conference League liep ook al af op een sisser. De FA Cup is dus nog de enige weg om hun seizoen te redden.

Man Utd tegen Middlesbrough

Op zaterdag nemen de troepen van Antonio Conte het dus op tegen Brighton. In de vorige ronde wisten de Spurs ternauwernood Morecambe uit de League One uit te schakelen. Met Brighton wacht hen een nog veel taaiere brok, want zij staan negende in de Premier League. De dag voordien mag Manchester United op Old Trafford proberen om Middlesbrough uit The Championship uit te schakelen.

The Mancunians, die in de vorige ronde Aston Villa elimineerden, zijn de grote favoriet maar ze mogen hun opponent niet onderschatten. Vorig jaar wist Chris Wilder, de coach van Middlesbrough, met Sheffield United Man Utd in de competitie nog met 1-2 te verslaan.

Nieuwe stunt van Nottingham Forest?

Op zaterdagmiddag staan Chelsea en Romelu Lukaku tegenover League One-club Plymouth. Het is voor ‘Big Rom’ een uitgelezen kans om vertrouwen te tanken en voor het eerst sinds begin januari weer het net te vinden. Enkele uren later neemt Manchester City het op tegen Fulham, dat momenteel de fiere leider is in The Championschip. Aleksander Mitrovic (ex-Anderlecht) kent er een fantastisch seizoen met maar liefst 27 doelounten in 26 wedstrijden. The Citizens zijn alvast gewaarschuwd.

Zondag zal het Leicester City van Youri Tielemans een verraderlijke trip richting Nottingham Forest maken. Deze traditieclub, die in de Engelse tweede klasse actief is, wist in de vorige ronde Arsenal uit te schakelen. Liverpool ontvangt Cardiff City. De Reds zouden geen problemen mogen kennen met de Welshe club, maar in de FA Cup loert het gevaar op een stunt altijd om de hoek.

Het programma voor de vierde ronde van de FA Cup:

Vrijdag 4 februari

Zaterdag 5 februari
Zondag 6 februari
Volg de FA Cup dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top