Mathieu Cafaro heeft zijn nut al bewezen bij Standard

Sport | Deze zondag ontvangt Standard tegenstander KV Mechelen in de Vurige Stede. Voor de Rouches wordt het een zeer belangrijke match, want ze proberen het niveau van hun resultaten hoger te krijgen. Om de lat hoger te leggen, kunnen de Luikenaars rekenen op Fransman Mathieu Cafaro.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mathieu Cafaro kwam in Luik aan vanuit Reims tijdens de eerste wintertransfer van Standard. De Fransman was er snel bij om te laten zien dat hij een belangrijke speler zou kunnen zijn voor zijn nieuwe club. Na een knappe prestatie tegen Anderlecht gooide de Fransman hoge ogen tegen Club Brugge. Door op fraaie wijze de score te openen, liet de 24-jarige middenvelder zich in positieve zin opmerken bij het clubbestuur. De Rouches zullen ongetwijfeld hopen dat Cafaro dit weekend tegen KV Mechelen zo'n prestatie kan herhalen, want daarvoor hebben ze hem hierheen gehaald.

Door in de Vurige Stede te spelen bij een gereputeerde club, hoopt de Fransman een extra dimensie te geven aan zijn carrière, ondanks de bijzonder teleurstellende resultaten van Standard dit seizoen. Cafaro gelooft ongetwijfeld dat zijn club nog vooruitgang kan maken, wat hem ook ten goede zou kunnen komen.

Veelzijdige speler

Will Still, de adjunct van trainer Luka Elsner, kent Mathieu Cafaro goed. Dat is niet verwonderlijk, want Still was een paar maanden assistent in Reims. Daar had hij de tijd om de kwaliteiten van de middenvelder te waarderen. "Tijdens zijn tijd bij Reims was hij belangrijk en ik ben erg blij om hier weer met hem samen te werken. Hij is iemand die dicht bij de spelers staat", zei Cafaro over Still.

Cafaro bezit een zekere veelzijdigheid. Toen hij op de linkerflank mocht spelen tegen Brugge, van waaruit hij scoorde, kon hij evengoed als nummer 10 spelen of zelfs een aanval ondersteunen. Hij neemt graag het initiatief, want dat vroeg de coach hem. "Daarnaast vind ik het ook leuk om vrije trappen te nemen, het team heeft mij een belangrijke rol gegeven op dit gebied", voegde de speler eraan toe tijdens een persconferentie.

Aanbevolen door Foket en Faes

Hoewel hij tijdens het eerste deel van het seizoen op een zijspoor stond bij Reims, bleef Cafaro contact houden met Still. Ze praatten veel en de mogelijkheid om naar Standard te komen kwam op tafel. Cafaro voelde aan dat hij een transferkans kreeg. "We hebben de afgelopen maanden veel ideeën uitgewisseld en Standard trok me direct aan. Daarna heb ik veel met Luka Elsner gesproken. Ik vond zijn visie goed omdat er veel vertrouwen was", legde hij uit.

De Fransman zal zijn beslissing over zijn transfer ongetwijfeld ook hebben gebaseerd op informatie van twee van zijn teamgenoten: Wout Faes en Thomas Foket. De twee voormalige Jupiler Pro League-spelers konden Cafaro adviseren over waar Standard voor staat en wat hun speelniveau is. "Ze vertelden me dat het niveau van de D1A goed was en dat er goede teams waren", aldus Cafaro. Die woorden waren genoeg om hem te overtuigen om een contract van 3,5 jaar tot juni 2025 te tekenen.

Volg Standard - KV Mechelen deze zondag om 18u30 evenals de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top