Antwerp kan Manuel Benson opnieuw als doeltreffend dribbelaar tegen KAA Gent uitspelen

Jupiler Pro League | Met een comfortabele plek in de top 4 moet Antwerp dit weekend winnen van KAA Gent om de achterstand op koploper Union binnen de perken te houden. Om dat te realiseren zal Antwerp ongetwijfeld opnieuw beroep doen op Manuel Benson, hun ideale wapen om menig verdediger te verschalken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de voetballiefhebber is Manuel Benson geen onbekende. De 24-jarige flankspeler speelt al een aantal seizoenen in de hoogste voetbalklasse en debuteerde in 2014 bij Lierse. Sindsdien speelde hij maar liefst 150 wedstrijden, een ferm cijfer voor iemand van zijn leeftijd. 

Dankzij de vele speelminuten kon de speler van Antwerp al heel wat ervaring opbouwen. Hij groeide bij zijn ploeg uit tot een van de sleutelfiguren van het elftal. In die belangrijke rol mistte hij sinds het begin van dit seizoen slechts één competitiewedstrijd. Bovendien speelt hij gemiddeld 65% van een wedstrijd. Benson voetbalt erg energiek en intensief waardoor hij er zelden in slaagt om negentig minuten aan een stuk mee te spelen. In totaal speelde hij slechts vier keer een volledige wedstrijd. 

Scoren en passen

Vorig seizoen had Benson erg weinig te zeggen bij Antwerp. Hij speelde slechts vijf competitiewedstrijden, goed voor in totaal 190 speelminuten. Daarnaast kwam hij drie keer aan de start in de Europa League maar ook daarbij kon hij niet overtuigen. In januari werd hij bijgevolg uitgeleend aan PEC Zwolle, waar hij wél speelminuten kon opstapelen. De uitleenbeurt draaide succesvol uit, want Benson keerde vol vertrouwen terug naar ons land. Hij zette het momentum voort en toonde meer en meer zijn capaciteiten. Daardoor zagen ook zijn ploeggenoten zijn talent en kon hij zijn positie als belangrijke pion vaker opeisen. Dat bevestigde hij ook in de cijfers, want in totaal kon Benson al zes keer scoren en zeven assists geven in de verschillende competities. 

Techniek en snelheid

Het spel van Manuel Benson jaagt heel wat tegenstanders schrik aan. Zijn spel is voor verdedigers verwarrend en als hij zelfverzekerd is, kan de jonge flankspeler moeilijk afgestopt worden. In een wedstrijd tegen Eupen afgelopen december kon hij in zijn eentje de hele verdediging van de Panda’s verschalken. Met één doelpunt en één assist was hij een van de sleutelfiguren in de winst van Antwerp. 

Ook tegen Gent zal Antwerp de kwaliteiten van Benson, zijn snelheid en fantastische techniek, goed kunnen gebruiken. Tegenover de mannen van Hein Vanhaezebrouck kan Benson het spel in de breedte uittrekken om ruimte in het centrum te creëeren en… wellicht ook te benutten. In duels is hij quasi onbespeelbaar en daardoor kan hij de tegenstander van op de flank verrassen. Met Fischer op de andere flank heeft Antwerp twee grote troeven in handen om de centrale aanvallers te versterken. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top