'Onthoofd' RWDM schiet geen enkele keer tussen de palen tegen Westerlo

Sport | RWDM heeft de verwachtingen niet kunnen waarmaken in de eerste topper van 2022. De Brusselaars konden geen vuist maken tegen een controlerend Westerlo en zagen zo een einde komen aan hun reeks van acht opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM kon voor de inhaalmatch tegen de competitieleider geen beroep doen op de nieuwkomers omdat het om een wedstrijd ging van voor de winterse transferperiode. Geen Igor De Camargo dus bij de Brusselaars, maar daar bleef het niet bij.

Ook Lenny Nangis was er nog steeds niet bij door een schorsing terwijl 'huurling' Thomas Ephestion contractueel langs de kant moest blijven tegen zijn werkgever. Ivann Botella lag nog steeds in de lappennmand en Alexis Gonçalves was al een tijdje uit de gratie gevallen bij de coach.

William Togui en Kevin Nzuzi moesten het offensieve compartiment dragen, maar kwamen te kort tegen de sterke Westelse defensie. In de hele match slaagde een offensief bijzonder matig RWDM er dan ook niet in om één bal tussen de palen te trappen. De Brusselaars konden zelfs maar één keer echt richting doel trappen.

Clean sheets

Westeldoelman David Jensen had dan ook niet de minste moeite om een nieuw clean sheet aan zijn collectie toe te voegen en zo weer wat afstand te nemen in het klassement. De Deen kon nu al 7x de nul houden en doet zo 2x beter dan eerste achtervolger Théo Defourny. Bernat en Vaesen zorgden er mee voor dat de goalie van RWDM geen extra streepje achter z'n naam kon zetten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top