Kan Seraing tegen Eupen eindelijk broodnodige winst binnenhalen?

Jupiler Pro League | Met amper 24 doelpunten op de teller sinds de start van het seizoen kon Seraing nog niet veel potten breken. De ploeg uit Luik moet dringend op zoek naar een beter elan en maakt kans om die in de wedstrijd tegen Eupen te vinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Week na week neemt de druk op de spelers en staff van Seraing toe. In tegenstelling tot die andere promovendus, Union dat inmiddels op kop van het klassement pronkt, staat Seraing onderaan in de kelder van de rangschikking als voorlaatste. Enkel Beerschot doet het nog slechter. Voorlopig speelt Seraing nog de barragewedstrijden tegen de nummer twee uit de tweede klasse in de strijd om het behoud. Indien de club dat wil vermijden, moet het dringend op zoek naar punten. Vooral in de aanval moet daarvoor gezocht worden naar consistentie. Sinds de laatste overwinning op 27 november pakte de ploeg geen punten meer en kon het slechts drie keer scoren. Dat is een erg slechte balans waar enkel Beerschot blij van kan worden, want zij vonden net een nieuw ritme en zijn op goede weg om aan een inhaalmanoeuvre te beginnen. Seraing moet hen vrezen als het op dezelfde manier verdergaat. 

Mikautadze blinkt niet uit

De topscorer van Seraing uit het vorige seizoen was vorig jaar een ware revelatie in 1B. Dit jaar worstelt Georges Mikautadze met de overstap, net als veel van zijn ploeggenoten. Sinds het begin van de competitie kon hij slechts zeven keer scoren en gaf hij één assist. De Georgische international kon wel drie keer scoren tegen Zulte, maar sinds 27 november deed hij de netten van een tegenstander niet meer trillen.

Maar naast de aanval komt Seraing ook op andere vlakken heel wat te kort. De ploeg toont erg weinig creativiteit en ook het samenspel tussen de spelers is vaak zoek. Het elftal speelt rommelig en laat veel kansen liggen. In totaal werd sinds 27 november al 75 keer een poging op doel ondernomen, zelfs al bleef het doelpuntensaldo sindsdien ongewijzigd. Zelfs tegen een ploeg met tien spelers zoals tijdens de wedstrijd tegen Union, konden de Luikenaars niet scoren. 

Gemakkelijke winst voor Eupen?

Het is ook de vraag of de problemen bij Seraing ervoor zorgen dat Eupen een gemakkelijke overwinning te wachten staat. Ook zij hebben dringend punten nodig om te voorkomen dat Seraing terug aansluiting maakt. Na een sterk seizoensbegin zou het voor hen zonde zijn om zich opnieuw zorgen om degradatie te moeten maken. De Panda’s hebben nog steeds zicht op de top 8 en moeten dringend veel winnen om dat doel te behalen. Als dat niet lukt, eindigt hun seizoen na de 34 speeldagen van de reguliere competitie. De verdediging van Eupen kan rekenen op een solide Emmanuel Agbadou. Op papier zou hij de aanval van Seraing gemakkelijk de baas moeten kunnen en dan lijkt een overwinning van Eupen vanzelfsprekend. De verdediging van Seraing is namelijk een van de slechtste van het hele kampioenschap. Coach Jean-Louis Garcia heeft dus nog ferm wat werk voor de boeg.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen RFC Seraing en KAS Eupen zaterdag 29 januari om 18u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top