Bondsparket spreekt zich uit over rode kaarten Virton

Challenger Pro League | Het Bondsparket van de KBVB heeft zich maandagmiddag gebogen over de twee rode kaarten van Excelsior Virton. Een belangrijk moment voor rode lantaarn Virton, want 'boetedoeners' Marc-Olivier Doué en Nicholas Rizzo zijn twee sterkhouders bij de rode lantaarn. Gelukkig voor Virton was het Bondsparket relatief mild.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rizzo kreeg rood nadat scheidsrechter Quentin Pirard hem een elleboogbeweging zag doen bij een stilstaande fase. Het Bondsparket kon niet lachen met de beweging van de 21-jarige Italiaan en stelde een schorsing van vier speeldagen (waarvan twee effectief) en een boete van 1500 euro voor.

Als Virton akkoord gaat met deze straf, dan mist de centrumverdediger de duels tegen SK Deinze en RWDM. Als de Luxemburgers niet akkoord gaan, dan komt de zaak bij het Disciplinair Comité.


Marc-Olivier Doué kreeg dan weer een rode kaart doordat hij de doorgebroken Maderner foutief afstopte. Het Bondsparket stelde een schorsing voor van één week met uitstel waardoor de Fransman dus eigenlijk niet extra geschorst wordt (als Virton akkoord gaat met het voorstel natuurlijk).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top