Nkuba is hét voorbeeld van de nieuwe aanpak van Charleroi

Sport | Sporting Charleroi – AA Gent was een draak van een wedstrijd, maar voor één speler was het een wedstrijd om niet snel meer te vergeten. De 20-jarige Ken Nkuba mocht na dertien maanden blessureleed eindelijk zijn wederoptreden vieren. Kan zijn carrière nu echt van start gaan?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nkuba speelde 73 minuten en alles verliep dus naar wens. Anass Zaroury was tegenover Sporza alvast zeer tevreden voor zijn ploegmaat. "Nkuba komt uit een stevige blessure, dat was een beetje moeilijk voor hem. Hij heeft laten zien dat hij kan volgen, het was heel goed."

Match op Cercle Brugge

Vorig seizoen kwam de flankaanvaller voor het eerst aan de oppervlakte in het Zwarte Land. Nkuba, die nog tot medio 2023 onder contract ligt met optie voor nog een seizoen, speelde in totaal 16 wedstrijden voor de Carolo’s, al waren dat vooral korte invalbeurten. Net op het moment dat hij steeds meer speelgelegenheid kreeg, sloeg het noodlot toe. Op 15 december 2020 scheurde hij op het veld van Cercle Brugge de kruisbanden van zijn knie. Het talent zag zijn seizoen ten einde komen en stond voor een zeer lange revalidatie.

Nkuba, die tot zijn blessure regelmatig deel uitmaakte van de selectie van de U19 van België, mocht dus op 22 januari 2022 eindelijk weer op het veld verschijnen. Trainer Edward Still krijgt er zo alvast een aanvallend wapen bij en dat is geen overbodige luxe. Charleroi heeft op aanvallend vlak niet al te veel weelde.

In Youth We Trust bij Charleroi

Het is geen toeval dat Nkuba zijn neus weer aan het venster steekt bij Charleroi. De Carolo’s investeerden de afgelopen jaren het nodige geld in hun jeugdopleiding. Daar plukken ze stilaan de vruchten van. Naast Nkuba mochten dit seizoen ook al Romain Donnez (19), Martin Wasinski (17), Jackson Tchatchoua (20), Kilian Lokembo (19), Anthony Descotte (18) en Fabio Ferraro (19) hun opwachting maken in het eerste elftal.

Charleroi bewijst op deze manier dat het wel degelijk mogelijk is om jonge Belgische talenten speelkansen te geven én competitief te zijn. De Zebra’s doen nog volop mee voor een plaats in de top vier en hopen op zijn minst play-off 2 te behalen. Tegen STVV, waar Nkuba mogelijk wordt gespaard vanwege het kunstgras op Stayen, gaan de troepen van Still alvast op zoek naar de drie punten. Mogelijk met enkele jonkies in de ploeg.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top