Sprookje van Dino Hotic and Cercle Brugge blijft duren

Sport | De 23e speeldag van de Jupiler Pro League zit er op. Terwijl de trein van Union verder richting play offs dendert kon ook Cercle opnieuw winnen. Zoals elke maandag heeft Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend vastgepind.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Dino Hotic

Sinds zijn aankomst bij Cercle Brugge heeft Dominique Thalhammer het spel van de Brugse ploeg helemaal veranderd. Nadat het elftal ook tegen stadsgenoot Club Brugge kon winnen, zet de vervanger van Yves Vanderhaeghe de zegereeks verder met een absoluut record van 15 op 18 punten. Het seizoen begon onderaan het klassement, maar intussen klom Cercle tot aan de tiende plaats en telt het 31 punten. Dat hebben ze voornamelijk te danken aan één speler die zondag alweer liet zien dat hij terug in vorm is: Dino Hotic.

De elegante spelmaker van Cercle opende de score tegen Zulte Waregem van op de penaltystip vooraleer hij Boris Popovic bediende van op de corner, waardoor de score net voor de rust verdubbeld werd. Helemaal aan het einde van de wedstrijd speelde Hotic ook een grote rol in de goal die Kevin Denkey in blessuretijd kon maken.

Doelpunt van het weekend: Mauricio Lemos

Wat als Beerschot het ondenkbare kon waarmaken? De ploeg vecht in de kelder van ons klassement tegen degradatie maar kan na dit weekend opnieuw vertrouwen tanken. Een zege tegen Oud-Heverlee Leuven was welgekomen en vooral hun Siebe Schrijvers blonk uit. Hij scoorde van op een ferme afstand een uitzonderlijk doelpunt. Maar de prestatie van verdediger Mauricio Lemos is misschien nog specialer. Hij kon een vrije schop succesvol voorbij het muurtje van Leuven in de linkerbovenhoek mikken. Hij zette de stand gelijk en verdient zonder twijfel de ereprijs van het weekend.

Cijfer van het weekend: 10

Tien minuten, zo veel tijd was er nodig om de wedstrijd tussen Union en Racing Genk in een beslissende plooi te leggen. De Unionisten wisten de wedstrijd uiteindelijk te winnen door een penalty van Vanzeir. Met die prestatie halen de troepen van Felice Mazzu respectievelijk 9 en 10 punten voorsprong op Club Brugge en Antwerp in het algemeen klassement. Een ferme prestatie van de promovendus. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top