Gaat Dries Mertens bij Napoli blijven?

Sport | Dries Mertens heeft een aflopend contract bij Napoli en het is nog steeds onduidelijk wat de toekomst zal brengen. De aanvaller is 34 jaar en de Italiaanse club liet al verstaan dat bijtekenen aan de huidige voorwaarden geen optie is. Het worden belangrijke maanden voor de Belg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dries Mertens is al jaren bijzonder gelukkig in Napels. Hij speelt er sinds 2013 en al negen seizoenen lang is hij de grote chouchou van de vurige Napolitaanse aanhang. Hij werd er zelfs topschutter aller tijden van de club. Heel Napoli is ondertussen in de ban van zijn toekomst: blijven of vertrekken?

De Rode Duivel, die nog tot 30 juni onder contract ligt, toont de laatste weken dat hij nog van grote waarde is voor de ploeg. Afgelopen weekend was hij weer bepalend met een goal en assist tegen Salernitana (4-1). Na 17 wedstrijden in de Serie A staat de teller toch weer knap op 7 treffers en 1 assist. De voorgaande twee seizoenen schoot hij telkens negen keer raak in de Serie A.

Mertens wil blijven

Voorzitter Aurelio De Laurentiis aarzelt om Mertens een nieuw contract te geven en dat heeft alles te maken met de financiële situatie van de club. Napoli moet besparen en zag daardoor Lorenzo Insigne kiezen voor een zeer lucratief contract bij Toronto FC. Mertens zal stevig moeten inleveren als hij zijn contract wil openbreken.

In een interview met Corriere dello Sport liet hij de deur daarvoor alvast openstaan. “Deze club is mijn thuis, mijn ideale plek. Ik loop niet achter dollars aan. Deze stad is alles wat ik nodig heb. Hier zal ik altijd een miljonair zijn voor het leven." De ex-speler van PSV lijkt dus te willen meedenken met de club. Het maakt hem nog geliefder bij de eigen aanhang.

Wat wil Napoli?

In het interview liet Mertens ook uitschijnen dat Napoli hem misschien geen nieuw contract wil aanbieden. "Napoli heeft me misschien niet meer nodig. Natuurlijk hoop ik dat dit nu nog niet het geval is." Met zijn doelpunten en assists is het duidelijk dat Mertens op dit moment ook op zijn 34ste nog een smaakmaker is in de Serie A. Als hij dit niveau kan aanhouden, heeft Napoli inzake sportieve criteria geen excuus om het contract niet open te breken.

Mertens is een kind van Napels geworden en in de Serie A komen ervaren spelers goed tot hun recht. De aanvaller wordt 35 jaar in mei en als Napoli beslist om niet verder te gaan met hem, zullen er wellicht de nodige Italiaanse clubs polsen. Maar ziet hij een andere Italiaanse club wel zitten? Een afscheid zou hem héél zwaar vallen. “Ik weet dat er twee wegen zijn, waarvan er één een afscheid is. Als dat zo is, weet ik ook één ding zeker: dat iedereen thuis gaat huilen. Ik, Kat (Kerkhofs, nvdr.) en zelfs de baby."

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top