One day, one goal: Davor Suker laat Arsenal genieten van zijn genialiteit

Premier League | Davor Suker speelde slechts één seizoen voor Arsenal, maar hij wist zich wel in de geschiedenisboeken te spelen vanwege een prachtig doelpunt. De Kroatische spits liet tegen Sunderland zien dat hij een spits met bijzonder veel klasse was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Davor Suker was een van de beste spelers uit de Kroatische voetbalgeschiedenis. De spits was ook één van de gangmakers van de stunt op het WK 1998, toen Kroatië de halve finales wist te bereiken. Latere winnaar Frankrijk was toen te sterk. Hij speelde drie jaar voor Real Madrid, maar één van zijn mooiste doelpunten scoorde hij in Engelse loondienst.

Klasse

Arsenal haalde Suker in 1999 naar de Premier League. De Kroaat werd op 31-jarige leeftijd in een ruildeal betrokken met Nicolas Anelka, die de omgekeerde beweging maakte. Suker was een beetje over zijn top heen en kende een moeilijk seizoen in Madrid. Op 15 januari 2000 liet hij zien dat hij nog altijd een spits was die kon schitteren op het allerhoogste niveau.

Thierry Henry opende die dag tegen Sunderland de score, maar het was Suker die met de aandacht ging lopen. Hij scoorde de verlossende 2-0 en hoe! Doelman Thomas Sorensen stond een beetje uit zijn doel en dat had de Kroaat gezien. Zijn eerste controle op de pass van Henry was niet geweldig, waardoor de bal botste, maar zo kwam het leer ideaal voor zijn voeten. Suker pakte de bal met de buitenkant van de wreef op de slof en hij dropte de bal overhoeks via de paal in doel. Highbury genoot van al dat moois en zag de spits enkele minuten later nog de 3-0 op het bord zetten. Het werd uiteindelijk 4-1.

Zwanenzang

Deze twee treffers waren de laatste wapenfeiten van Suker bij Arsenal, want nadien zou hij geen doelpunten meer scoren voor The Gunners. Hij sloot het seizoen af met elf goals en Arsenal besloot om hem na het seizoen aan West Ham United te verkopen.

Bij The Hammers vlotte het ook niet voor de ooit zo geniale aanvaller. Hij zou dat seizoen amper 612 minuten spelen in de Premier League, met daarin slechts twee doelpunten. Het seizoen nadien verliet hij Engeland om voor de Duitse club München 1860 te gaan voetballen. Zijn eerste seizoen was nog degelijk met 4 doelpunten en 5 assists in 14 wedstrijden. Op 2 november 2002 zou hij tegen Bielefeld zijn laatste competitiedoelpunt scoren. Aan het einde van het seizoen hing hij op 35-jarige leeftijd de schoenen aan de haak.

Fan van onze serie? Herbekijk de ongelooflijke volley van Paolo Di Canio bij West Ham United.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top