Loïc Lapoussin, de linksbuiten die Club Brugge het leven zuur kan maken

Sport | Wie had aan het begin van dit seizoen kunnen bevroeden dat de wedstrijd tussen Club Brugge en Union een absolute topmatch zou zijn in januari 2022? Laten we eerlijk zijn: geen kat. Union kan met Loïc Lapoussin alvast één van dé relevaties van dit Jupiler Pro League-seizoen in de strijd werpen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Week na week blijft Union zijn dominantie voortzetten in de Jupiler Pro League. Het sprookje van de promovendus blijft maar duren. Deze donderdag (20u45) wacht een absolute kraker met de wedstrijd tegen Club Brugge. Als Union zegeviert in het Venetië van het Noorden zijn de Brusselaars meer dan ooit titelfavoriet. Maar makkelijk wordt het niet. Desalniettemin beschikken de troepen van Felice Mazzu over enkele wapens om de driepunter weg te kapen. Een daarvan maakt de linkerflank onveilig: Loïc Lapoussin.

Zoals al zijn ploeggenoten aardde de Malagassische international al snel in de hoogste klasse, surfend op de successen die het hechte team had geboekt in 1B. Lapoussin stuwt het spel van Union vanop zijn linkerflank naar voren. Hij zou weleens een gesel kunnen zijn voor blauw-zwart.

Explosiviteit en techniek

Lapoussin streek in 2019 neer in België, bij Virton. Aanvankelijk stond hij niet te springen om in de Gaumestreek te voetballen, maar Virton zou een uitzonderlijk seizoen beleven. Ze streden tot het bittere eind voor een plaats in 1A. Het vervolg is minder rooskleurig, met een ingetrokken licentie, een tuimeling naar de amateurdivisie en een exodus in de spelerskern. Lapoussin vond een nieuwe uitdaging bij Union.

In Sint-Gillis heeft hij een groot aandeel in het historisch seizoen van Union, waarin de club de titel pakt en na 48 jaar zijn wederoptreden maakt in de hoogste Belgische voetbalklasse. Eenmaal bij de elite toont Lapoussin dat hij rot is van het talent. Op zijn linkerflank etaleert hij zijn offensieve kwaliteiten, die gepaard gaan met veel snelheid, explosiviteit en elegantie. De knaap beschikt daarenboven over een oogstrelende techniek, waarmee hij vlotjes de combinatie vindt met andere offensieve ploegmakkers. Een vrij compleet profiel dus, dat sinds het seizoensbegin al resulteerde in twee doelpunten, drie assists en 28 sleutelpasses.

Wedstrijd in de wedstrijd tegen Mata

In de heenronde beet Union in het zand tegen Club Brugge. Mazzu en zijn troepen zijn nu gebrand op wraak tegen de Bruggelingen, die met de trainerswissel een nieuw hoofdstuk ingingen.

Lapoussin zal een van de sleutelfiguren zijn bij Union. Met zijn profiel, en met de steun van Casper Nielsen, kan hij de diepte opzoeken en in de rug van de Brugse defensie zwerven. Door de nieuwe opstelling van Club, een 3-5-2, kan hij in de rug van Mata duiken, waar een zee van ruimte ligt om Undav en Vanzeir beter te bedienen.

Tegelijk zal Lapoussin zijn defensieve werk niet moeten verloochenen. Want Clinton Mata is evenzeer een gevaarlijk heerschap in die rol. De wedstrijd zou weleens op de flanken beslist kunnen worden. Diegene die daar de overhand heeft, zal zijn team makkelijker naar voren kunnen doen schuiven. En als we de offensieve kwaliteiten van beide teams in acht nemen, kan dat voor vuurwerk zorgen…

Volg de Jupiler Pro League, en met name Club Brugge – Union deze donderdag om 20u45, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top