Brusselse derby is hoogtepunt van 25e speeldag in Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | Terwijl de lente met rasse schreden dichterbij komt, vliegen ook de speeldagen in de reguliere competitie voorbij. Dit weekend wordt de 25e speeldag in de Jupiler Pro League afgewerkt. Het neusje van de zalm wordt ongetwijfeld de derby tussen Union en Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kenners van het Brusselse voetbal zullen ontkennen dat men een wedstrijd tussen Anderlecht en Union een derby kan noemen. Zij zullen ongetwijfeld RWD Molenbeek als enige tegenstander van een derby uit de hoofdstad beschouwen. Toch belooft ook de clash tussen RSCA en USG spektakel op te leveren. Beide ploegen zitten comfortabel in de top 6 van het klassement, alleen verschilt de voorsprong van Union sterk met die van Anderlecht. Paars-wit zal zondag een gat willen slaan om zeker te zijn van deelname aan de Champion's Play-offs terwijl Union maar liefst negen punten voorsprong heeft op nummer 2 in de rangschikking, Antwerp. Het spreekt voor zich dat een nederlaag voor Anderlecht op het veld van Union ferm gezichtsverlies zou opleveren. 

Ook Luikse derby

Ook vrijdag en zaterdag staan heel wat mooie wedstrijden op het programma. Sint-Truiden en Charleroi trappen de speeldag vrijdag (20u45) op gang. De Carolos gaan daarin regelrecht voor de overwinning om druk te zetten op Gent en Anderlecht, die net voor de Waalse ploeg in het klassement staan. STVV sukkelt in de middenmoot van het klassement en mag play-off 1 al vergeten. Toch hebben ook zij een overwinning hard nodig, puntenverlies zou hen bij winst van Eupen en Leuven nog dieper in de rangschikking laten wegzakken. 

Zaterdag kan Beerschot het goede elan verderzetten in een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (16u15). Terwijl Beerschot als rode lantaarn niks te verliezen heeft, mag Waregem geen fouten maken als het de directe concurrentie op veilige afstand wil houden. Kan Beerschot voor de tweede keer op rij voor de drie punten gaan? Verder spelen ook Seraing en Eupen (18u30) tegen elkaar in een Luikse derby. Beide teams hebben dringend punten nodig om het seizoen rustig af te sluiten. Vooral Seraing bevindt zich nog in de rode zone en kan bij winst iets dichter bij een plek in de top 16 komen, Alleen dan kan het een potentiële degradatie uitsluiten. 

Keerpunt voor Standard

Later op de avond ontmoeten Cercle Brugge en Oostende (20u45) elkaar. De Bruggelingen willen hun zegereeks ongetwijfeld verderzetten met een derde winst op rij en dat kan hen bovendien naar de top 8 van het klassement leiden. 

Zondag staat een match tussen Gent en Antwerp (16u) op het programma. Later ontvangt Standard KV Mechelen (18u30) en daarbij zal vooral Standard het tij willen keren. De Rouches hebben één wedstrijd minder gespeeld maar staan maar liefst twaalf punten achter een plaats voor de play-offs. De 25e speeldag wordt afgesloten door een West-Vlaams duel tussen Club Brugge en KV Kortrijk (21u). 

Het programma voor de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League:

vrijdag 28 januari

zaterdag 29 januari
zondag 30 januari
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.
Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top