Refs 1B (speeldag 17): Staessens, Pirard, Bourdeaud'hui en Vermeire fluiten competitie terug op gang

Sport | Na iets meer dan een maand winterrust mogen de 1B-teams dit weekend eindelijk weer de wei in. Deze vier refs werden alvast aangeduid om de wedstrijden van de 17e speeldag in goede banen te leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

21/1 - 20u00: RWDM - Lommel SK: Brent Staessens

Matchen in 1B: 16 (6 dit seizoen)
Matchen van RWDM: 3 (0x winst, 2x verlies)
Matchen van Lommel: 6 (4x winst, 2x verlies)

Staessens trok in zijn 16 1B-duels al 84 gele kaarten, maar sloot nog maar één keer een speler uit. Dit seizoen zit hij aan 40 gele kaarten in zes duels. De ref floot ook RWDM - Lommel in de heenronde. In die match vielen er zes gele kaarten en pleegde Lommel een hold-up in het Edmond Machtensstadion (1-2 winst). Staessens mocht in december 2021 trouwens ook zijn debuut maken in 1A. Hij floot toen Cercle - RWDM.

22/1 - 20u45: KVC Westerlo - SK Deinze: Jordy Vermeire

Matchen in 1B: 46 (7 dit seizoen)
Matchen van Westerlo: 10 (6x winst, 1x verlies)
Matchen van Deinze: 9 (3x winst, 1x verlies)

Beide teams zijn het niet gewend om te verliezen met Vermeire als wedstrijdleider. In de 19 duels die de 26-jarige scheidsrechter al van Westerlo of Deinze floot, gingen Westerlo en Deinze elk maar 1x als verliezer het veld af. Opvallend is wel dat Deinze Vermeire vooral buitenshuis tegenkomt. Straks schudden de Oost-Vlamingen voor de tiende keer de hand van Vermeire (of geven een vuistje sinds Covid-19) en voor de achtste keer gaat dat in een uitmatch zijn.

23/1 - 16u00: RE Virton - Waasland-Beveren: Quentin Pirard

Matchen in 1B: 37 (7 dit seizoen)
Matchen van Virton: 8 (2x winst, 5x verlies)
Matchen van Waasland-Beveren: 1 (1x winst)

Virton wacht al van 2018 op een overwinning met Pirard als ref. Toen klopten de Luxemburgers Berchem Sport met 3-0 (eerste amateurklasse), maar nadien volgden drie nederlagen en een gelijkspel. Waasland-Beveren kwam Pirard nog maar één keer tegen, maar die match leverde wel het nodige spektakel op toen Schoonbaert in de slotminuut de winninggoal scoorde tegen Lommel (2-1).

23/1 - 20u00: RE Mouscron - Lierse Kempenzonen: Simon Bourdeaud'hui

Matchen in 1B: 6 (6 dit seizoen)
Matchen van Moeskroen: 1 (1x winst)
Matchen van Lierse K.: 5 (1x winst, 3x verlies)

De enige penalty die seizoensdebutant Bourdeaud'hui al floot op profniveau was voor Moeskroen. De ref legde de bal op de stip tijdens Waasland-Beveren - Moeskroen en Chevalier trapte de elfmeter binnen. Moeskroen won uiteindelijk met 0-2. Lierse Kempenzonen kwam de ref al 5x tegen (nog 3x in de hoogste amateurklasse) en is zo de vaakst gefloten club van Bourdeaud'hui. Lierse K. won slechts 1x (thuis van Thes Sport) en ging in de twee uitmatchen vrij kansloos onderuit (bij Thes Sport met 2-0 en bij Lommel met 3-1).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top