De vijf mooiste goals van Hatem Ben Arfa

Ligue 1 | Hatem Ben Arfa is sinds afgelopen zomer contractloos. Hij stelt alles in het werk om de banden aan te halen met Lille - zijn tiende club, bij wie hij tot het einde van het seizoen heeft getekend. Dit is een kans om eens terug te kijken op enkele van de beste doelpunten van de 34-jarige Franse spits, wiens talent in zijn carrière nooit echt naar waarde is geschat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Newcastle-Blackburn (7 januari 2012)

Na twee ervaringen in de Ligue 1 in Lyon en Marseille, trad Hatem Ben Arfa op 23-jarige leeftijd toe tot de Premier League. Bij Newcastle zou de spits meermaals laten zien waarom hij destijds werd beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. In januari 2012, toen zijn club in de derde ronde van de FA Cup zat, gooide hij hoge ogen dankzij een ongelooflijk doelpunt. Met onbeschaamd gemak demonstreerde hij zijn behendigheid en zijn technisch vernuft door langs de verdediging van de tegenstander te sluipen en de Rovers-doelman op het verkeerde been te zetten.Newcastle-Bolton (9 april 2012)

Een paar maanden later zette de Fransman de tegenstanders van Bolton op magistrale wijze voor schut. Dankzij een uitstekende balcontrole opende hij de score met een solo van 60 meter waarin hij drie andere verdedigers uitschakelde. Na de achterhoede van de Wanderers te hebben verschalkt, verschalkte Ben Arfa de keeper met een kleine beweging.Nice - Caen (22 augustus 2015)

Met zijn knappe doelpunten had Ben Arfa de lat voor zichzelf erg hoog gelegd. Gedurende de jaren wist hij deze topprestaties nooit echt te evenaren. Na een bittere mislukking bij Hull City en enkele moeilijke maanden later, slaagde hij er toch in om zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Nice. Aan de Côte d'Azur leek hij terug zijn niveau van weleer te halen. In een wedstrijd tegen Caen schakelde hij drie verdedigers uit en gaf daarna een ferme trap tegen de bal, die in een hoek van de netten belandde. De partij eindigde met 2-1.Saint-Etienne - Nice (27 september 2015)

Een maand later zorgde Nice voor een zware nederlaag bij de troepen van Saint-Étienne. In minuut 39 liet Ben Arfa opnieuw zijn talent zien, maar het was vlak voor de rust dat hij het publiek verblufte met zijn tweede doelpunt in de wedstrijd. De Franse international slalomde rond de verdediging en wist niet minder dan vijf verdedigers te verschalken alvorens de doelman op het verkeerde been te zetten met een laag schot. Op het einde van het seizoen eindigde de spits voor het eerst in zijn loopbaan in het elftal van de Ligue 1.Rennes - Angers (6 april 2019)

Na een onsuccesvol verblijf bij PSG trad Ben Arfa in 2018 toe tot Rennes. Met de Bretoense club won hij een Coupe de France en liet hij in april 2019 zien dat hij met zijn talent nog steeds de tegenstander kan verbluffen. In een fel bevochten wedstrijd tegen Angers (3-3) verblijdde de spits, die een meester was geworden in het banen door de verdediging van de tegenstanders, de supporters van Rennes met een fantastische solo. Daarna voerde hij een een-tweetje uit met M'Baye Niang en moest hij de bal alleen nog maar in het lege doel mikken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top