Hard tegen onzacht: potje vechtvoetbal op komst tussen Atlético Madrid en Valencia

La Liga |

Na het bekervoetbal van de voorbije week trekt La Liga zich weer helemaal op gang. De strijd om de titel lijkt een duel te worden tussen Real Madrid en Sevilla. Huidig kampioen Atlético Madrid krijgt de trein maar niet op de juiste rails. En met Valencia komt er een stugge ploeg op bezoek. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neen, het draait al enige tijd niet lekker bij Atlético Madrid. De decompressie bij de huidige titelhouder lijkt dusdanig groot. In de competitie staat Atlético pas op plaats vier en doet het amper beter dan FC Barcelona. En in de Supercup en recent in de beker ging het ook al mis. Zelfs nog voor de bekermatch tegen Real Sociedad, die afgelopen woensdag verloren werd met 2-0, was het al miserie aan de spelersbus van Atlético. Fans van Sociedad omcirkelden de bus en gooiden projectielen naar het voertuig. Diego Simeone himself stond aan de voorruit hevig te gesticuleren richting de fans, niet bepaald een lekker sfeertje dus bij Los Colchoneros.

Het contrast met de voorgaande jaren is best groot. Jan Oblak lijkt plots een matige keeper en andermaal rendeert recordaankoop Joao Felix niet. Luis Suarez toonde in het shirt van Atlético dat hij nog steeds levensgevaarlijk is voor doel, maar lijkt nu ook meer en meer uit de gratie van Simeone te vallen. In de voorbije tien matchen wist Suarez maar één keer de netten te doen trillen.

Over-mijn-lijk-mentaliteit

En net in deze moeilijke periode komt Valencia zaterdag over de vloer, dat op amper vier punten van Atlético Madrid staat in de rangschikking. Valencia kende weer enkele matige jaren, met een dertiende en negende plaats in de eindranking. Pepe Bordalas moest dit seizoen het roer omgooien en veranderde enkele zaken best drastisch bij de club.

Zo voetbalt Valencia met een over-mijn-lijk-mentaliteit, hetzelfde type voetbal dat Bordalas erin sleepte bij zijn vorige club Getafe. Stond Atlético ooit te boek als een spijkerhard, georganiseerd blok, dan is Valencia die scepter aan het overnemen. Valencia maakte namelijk al de meeste fouten en pakte de meeste gele kaarten van alle ploegen in de competitie. Het spel ligt zodanig vaak stil, dat je bij Los Che de laagst reële speeltijd te zien krijgt.

Bij Valencia wordt het uitkijken naar spelers als José Gaya en Carlos Soler, twee clubidolen die ook jeugdproducten zijn. Beiden ademen Valencia in en uit. Dat is echter geen garantie op een lang verblijf bij de club. Valencia verkocht de laatste jaren zijn clubidolen als zoete broodjes, denken we maar aan Ferran Torres, Rodrigo en Dani Parejo. Allemaal werden ze onder de marktprijs verkocht om geen verlies te noteren in de boekhouding. Interessant detail: de contracten van Gaya en Soler lopen volgend seizoen af.

Mis niks van alle actie in La Liga, met onder meer de match van Atlético Madrid tegen Valencia op zaterdag 22 januari om 21 uur, dankzij Eleven Sports. De zenders zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Programma speeldag 22 in La Liga op Eleven Sports

Zaterdag 22 januari

Zondag 23 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top