Wat als Didier Lamkel Ze bij OHL terugkeert naar de Jupiler Pro League?

Sport | Didier Lamkel Zé, die uitgeleend is tot het einde van het seizoen aan Slowakije, bereidt zich voor om eerder dan verwacht terug te keren naar België. Het Kameroense fenomeen zou door Antwerp verhuurd kunnen worden aan een andere Jupiler Pro League-club: Oud-Heverlee Leuven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na zijn vertrek was Lamkel Zé van de Belgische radars verdwenen. In de zomer van 2021 vond de Kameroense speler, die door verschillende controverses maandenlang in onmin leefde met zijn club Royal Antwerp FC, een uitweg in Slowakije. Dunajska Streda, of kortweg DAC, had aangeboden om de controversiële maar zeer getalenteerde Kameroense vleugelspeler een nieuwe kans te geven. Na 2 goals en 3 assists in 8 competitiewedstrijden bij zijn nieuwe club leek het er ook op dat de twintiger een succesvol debuut maakte. Helaas liet het enfant terrible opnieuw zijn streken zien buiten het veld, waardoor hij minder speeltijd kreeg.

Een onbekende blessure

Sinds eind november heeft Zé niet één keer op het Slowaakse gras gelopen. João Janeiro, de nieuwe trainer van DAC, zei tijdens zijn presentatie twee maanden geleden dat het essentieel is dat iedereen aan hetzelfde zeel trekt om een club goed te laten functioneren. Opvallend was de afwezigheid van Zé in de selectie van de laatste vijf wedstrijden van 2021. Vooral omdat - volgens opmerkingen van de coach begin januari door de Slowaakse nieuwswebsite tvnoviny.sk - de club geen nieuws had over de gezondheidstoestand van Zé. "Voorlopig weten we niet wanneer Lamkel Zé terug zal zijn. Hij komt zeker tien dagen niet vanwege gezondheidsproblemen. Zijn dokter vertelde ons dat hij ziek was", klonk het. Niemand wist wat er met Lamkel Zé aan de hand is.

Aanhoudende geruchten wijzen erop dat de spits mogelijk eerder dan verwacht terugkeert naar Belgische bodem, meer bepaald in de Jupiler Pro League. Na het beëindigen van zijn huurperiode in Slowakije, is The Great Old naar verluidt op zoek naar een oplossing op korte termijn en liefst zo ver mogelijk van de Bosuil. Eén van de meest interessante opties zou zijn om Zé te verhuren aan Oud-Heverlee Leuven, waar Marc Brys al heeft gezegd dat hij erg geïnteresseerd is in zijn profiel. Zal hij het enfant terrible aankunnen? Zekerheden bestaan niet, maar als Zé voldoende is gemotiveerd, zou hij een grote aanwinst kunnen zijn voor OHL voor het einde van het seizoen.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top