Ontbindt hattrickheld en seizoensrevelatie Vitor Oliveira zijn duivels tegen Sporting?

Sport | In de competitiewedstrijd tegen staartploeg Arouca scoorde hij drie keer in amper 26 minuten en in de Portugese bekermatch tegen eersteklasser Santa Clara trof hij zelfs vier keer raak, met een hattrick in het eerste kwartier alstublieft: Vitor Oliveira speelde zich de laatste maanden danig in de kijker bij SC Braga. Maar kan de 21-jarige spits ook uitblinken tegen topploegen zoals Sporting CP, de tweede in de stand? Het antwoord volgt vanavond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vítor Manuel Carvalho Oliveira scoorde op 25 oktober zijn eerste goal in de Portugese eerste klasse, nadat hij al twee keer had gescoord in amper vier minuten – als invaller nota bene – in de gewonnen bekermatch tegen Moitense. Hij kreeg vervolgens het vertrouwen van zijn coach en mocht de daaropvolgende wedstrijden steeds vaker als basisspeler starten. Op bezoek bij topploegen als Benfica en FC Porto – waar Braga telkens met zware cijfers verloor – startte het nummer 99 op de bank.

Vitinha’ werd in de Portugese sportpers al tot één van de revelaties van het seizoen gebombardeerd, maar de wonderspits moet het nog waarmaken tegen de grote kleppers in de Portugese competitie. Bij het gelijkspel tegen Famalicão op speeldag 17 was hij nog out met het coronavirus, vorige week mocht Oliveira in het slot van de partij invallen in de thuismatch tegen middenmoter CS Marítimo bij een 0-0-stand. In de 90ste minuut gingen de bezoekers nog met de driepunter aan de haal dankzij een doelpunt van Cláudio Winck. Een zure nederlaag die Braga vanavond maar al te graag zou willen doorspoelen met een klinkende zege tegen Sporting.

Landstitel buiten bereik

Met een achterstand van achttien punten op de leider is de landstitel buiten bereik voor Braga, dat momenteel de vierde plaats in het klassement bezet. Het wordt bikkelen met Sporting en Benfica om de Europese plaatsen. De achterstand op die concurrenten bedraagt voor de match tegen Sporting respectievelijk vijftien en negen punten. Ook de tweede plaats lijkt vervlogen – al kan er nog veel gebeuren op vijftien speeldagen van het einde. Maar dan moet Braga vanavond wel de maat nemen van rechtstreekse concurrent Sporting.

In tegenstelling tot Braga ligt Sporting nog lang niet uit de titelrace: de Leeuwen tellen slechts drie punten achterstand op leider Porto. Bovendien wil de club uit Lissabon zich versterken met enkele wintertransfers: de naam van Marcus Edwards van Vitória SC wordt het vaakst genoemd, maar ook Vitor Oliveira stond op het verlanglijstje van Sporting. Stond, want Sporting-coach Rúben Amorim verklaarde dat Sporting zijn vizier niet langer op Vitinha richt “om een clash met Braga te vermijden”.

Intussen wordt Oliveira ook al genoemd bij West Ham, Tottenham en Fiorentina. Na een glansprestatie vanavond tegen Sporting zal dat lijstje geïnteresseerden hoogstwaarschijnlijk nog veel langer worden...

Volg de Primeira Liga het hele seizoen lang op Sport10, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van Sport10 voor speeldag 19 in de Primeira Liga

Zaterdag 22 januari

  • Sporting CP - SC Braga (vanaf 21u15 live te volgen op Sport10)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top