Thibaut Courtois wint opnieuw trofee met Real: "Hij is de beste keeper ter wereld"

La Liga | Afgelopen zondag won Real Madrid de Spaanse Supercup, die plaatsvond in de Saoedische hoofdstad Riyad. Een van de gangmakers van deze wedstrijd was niemand minder dan Thibaut Courtois. Hij was in bloedvorm en had zo een groot aandeel in het succes van Real.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In minuut 88 kreeg Bilbao een strafschop toegekend. Raul Garcia was de man op wiens schouders de zware opdracht rustte om de 2-0-stand in het voordeel van Bilbao om te buigen. Maar Thibaut Courtois wist de bal met zijn teen te vangen en zorgt er eigenhandig (of eigenvoetig?) voor dat Madrid de voorsprong behield. Na luttele minuten floot de scheidsrechter het einde en won Real de Supercopa de España, de Spaanse Supercup.

Deze mooie redding van Thibaut Courtois maakte Real-voorzitter Florentino Perez lyrisch van vreugde. "Ik wil niet opscheppen, maar Thibaut is de beste speler ter wereld in zijn positie", zei de president van Madrid tegen de camera's van Movistar. Voor Courtois is dit de twaalfde buitenlandse trofee in zijn carrière en zijn vierde voor Real.

Goed geolied

Thibaut Courtois is met zijn 29 lentes al enkele maanden in topvorm. De uitspraken van Florentino Perez over hem zijn niet overdreven. In de Champions League had Courtois 4 cleansheets in 6 wedstrijden en 7 cleansheets in 21 La Liga-wedstrijden. Hij is een van de besten in zijn positie in La Liga en moet enkel toppers als Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano) of Diego Lopez (Espanyol) voor laten gaan. Deze laatste twee spelers hebben de hoogste rating volgens WhoScored.com.

Courtois is in de verdediging van Real vaak de muur waartegen aanvallen van tegenpartijen afketsen. Hij heeft in de afgelopen maanden voor de Spaanse ploeg meerdere keren enkele mooie saves neergezet. Daarbij maakt hij maximaal gebruik van zijn grote gestalte. Ook bij onze nationale voetbalploeg zet de inwoner van Bree zijn beste beetje voor. We geven toe dat hij niet eigenhandig erin is geslaagd om België naar een titel te brengen, maar in verschillende wedstrijden vertraagde hij de aanvallen van onze tegenstanders of zorgde hij ervoor dat de scores niet in ons nadeel verhoogden.

Geen nominaties

Ondanks zijn bloedvorm lijkt het alsof FIFA nog nooit gehoord heeft van Thibaut Courtois. De internationale voetbalfederatie heeft de Rode Duivel niet eens genomineerd voor een prijs van beste keeper, hoewel gelijkaardig presterende spelers als Benjamin Mendy, Gianluigi Donnarumma of Manuel Neuer wel genoemd werden als kanshebbers.

De voormalig doelman van Genk, Chelsea en Atlético Madrid aarzelde niet om kritiek te uiten op de keuzes van FIFA. Courtois, die nooit te verlegen is om zijn mening te geven, becommentarieerde de beslissing als volgt: "Ik denk dat ik niet genomineerd ben voor The Best vanwege wat ik een maand geleden zei. Dat is alles wat ik te zeggen heb." Destijds bekritiseerde hij de UEFA over de eliminatiewedstrijd om de derde plaats in de Nations League. Courtois is ervan overtuigd dat deze wedstrijden puur om financieel gewin worden georganiseerd. "Ze geven niet om de spelers, ze geven alleen om hun portemonnee", klonk het fors. Hoe dan ook blijft Courtois bewijzen dat hij een van de beste spelers ter wereld is.

Volg La Liga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top