Kan Liverpool Arsenal uitschakelen in de EFL Cup zonder Salah en Mané?

Voetbal |

Liverpool reist donderdag af naar Arsenal in een poging om een plaats in de finale van de Engelse League Cup af te dwingen. Maar het zal een moeilijke opgave worden voor de Reds, die het zonder hun koningsaanvalskoppel moeten doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie staat er op 27 februari op de grasmat van het mythische Wembley tegenover Chelsea, dat Tottenham uitschakelde, in de finale van de Engelse League Cup? Wordt het Arsenal of Liverpool? In de eerste wedstrijd (0-0) slaagde geen van beide teams erin een voorsprong te nemen op de andere en toch moet gezegd worden dat Liverpool van Arsenal heel wat ruimte kreeg om het verschil te maken.

Tijdens dit duel kwamen de Gunners al snel met tien tegen elf te staan, nadat de Zwitser Granit Xhaka na 24 minuten van het veld werd gestuurd. Het enige wat ontbrak bij de Reds van Jürgen Klopp was een doelpunt. Dat in Afrika momenteel de Africa Cup aan de gang is, zal zonder twijfel hebben meegespeeld.

Scoren? Een moeilijke opdracht

Liverpool moet het momenteel zonder twee leden doen van hun vast aanvallend trio, en niet zomaar de beste twee: Sadio Mané en Mo Salah. Het duo speelt momenteel in Kameroen de Africa Cup. Mané scoorde in de openingswedstrijd van Senegal tegen Zimbabwe een strafschop in de 97e minuut.

Voor de Reds is het leven zonder het spitsenduo ingewikkeld. Het 0-0-gelijkspel tegen Arsenal was pas de tweede wedstrijd in 25 wedstrijden dit seizoen waarin Liverpool niet wist te scoren. En dat was niet omdat ze het niet probeerden. De mannen van Klopp probeerden wel, maar slaagden er uiteindelijk in om slechts één schot op doel te mikken en dat in een thuiswedstrijd. Het was de ploeg van Albert Sambi-Lokonga die de gevaarlijkste kansen kreeg.

Afhankelijkheid van Mané/Salah

Het aanvalstrio Minamino, Firmino en Jota keek niet op een druppel zweet, maar het mocht niet baten. Creativiteit ontbrak duidelijk op Anfield. Het moet gezegd worden dat Mané en Salah dit seizoen samen 33 doelpunten hebben gemaakt, waarvan 23 door de Egyptenaar, plus 9 assists. Het is bijgevolg geen verrassing om de Reds aanvallend te zien worstelen, ook al zijn er genoeg opties.

En hoe zit het met Divock Origi? De Belg heeft zijn waarde al meer dan eens bewezen en de club laat hem ook deze winter niet vertrekken om de afwezigheid van zijn twee spitsen op te vangen, maar de Belg is momenteel geblesseerd. Het valt nog te bezien wanneer en hoe hij zal terugkeren en of de magie rond Origi weer zal werken voor Liverpool.

Het schema van de EFL Cup:

Donderdag 20 januari

  • Arsenal - Liverpool (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1
Volg de EFL Cup het hele seizoen lag, inclusief de halve finale tussen Arsenal en Liverpool op donderdag 20 januari vanaf 20u45 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top