Standard wil met verloren zoon Emond de weg naar boven inzetten

Sport | Standard liet al van zich horen op de transfermarkt en trekt vooral de Belgische kaart. Joachim Van Damme en Gilles Dewaele werden aangetrokken, maar de transfer van Renaud Emond is toch wel de opvallendste. De 30-jarige spits wordt de nieuwe aanvalsleider van de Rouches. Kan hij zondag al meteen van grote waarde zijn tegen Club Brugge?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard kent een dramatisch seizoen. Zowel offensief als defensief ontbreekt er kwaliteit, en het is dan ook geen toeval dat Luikenaars in elke sector versterking haalden. In de aanval kennen João Klauss en Jackson Muleka geen productief seizoen en met Emond haalde Standard een spits in huis die in België al het nodige bewees. Een garantie op een 10-15 doelpunten per seizoen.

Mislukt bij FC Nantes

Emond speelde in totaal 168 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Bij Waasland-Beveren en Standard vond hij 53 keer de weg naar de netten en deelde hij 7 assists uit. Zijn passage in Luik was een succes. Emond speelde er in de beker, de competitie en Europa 139 partijen. De teller stond daar op 43 doelpunten en 7 assists. Hij won ook twee keer de Beker van België met de Rouches. Door die goede prestaties trok de spits twee jaar geleden voor 4 miljoen euro naar de Franse club FC Nantes.

Daar hoopte Emond de volgende stap in zijn carrière te zetten en er zich in de kijker te spelen bij de bondscoach. Dat draaide echter helemaal anders uit. De aanvaller kwam er amper 978 minuten (verdeeld over 38 optredens) in actie en hij vond maar 3 keer de weg naar de netten. Standard zag zijn kans en haalde hem voor amper 200.000 euro terug naar Luik.

Strijdershart

Wat kan Emond de Waalse club bijbrengen? Naast zijn neus voor goals, die hij liet zien in België, is het vooral zijn mentaliteit die dit Standard o zo nodig heeft. Het is geen toeval dat de club met Emond, Van Damme en Dewaele drie echte krijgers aantrok. De afgelopen maanden miste de ploeg passie en doorzettingsvermogen, maar met deze aanwinsten lijkt Standard dat euvel toch op te lossen.

Standard wil met Emond weer de weg naar boven inzetten. "Op 30-jarige leeftijd ging de Feniks in op het aanbod van de club van zijn hart om de Rouches te helpen om opnieuw kleur te geven. Standard heet Renaud Emond welkom thuis en wenst hem het allerbeste toe voor zijn tweede avontuur aan de boorden van de Maas", klonk het bij zijn aankondiging. Kan Emond in de eerste thuismatch in 2022 al voor het nodige vuurwerk zorgen bij Standard?

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer de partij tussen Standard en Club Brugge zondag om 13u10 op Eleven Sports 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top