Gillet wordt de op één na oudste speler in 1B (maar kan het record nog breken)

Challenger Pro League | Waasland-Beveren stelde woensdag Guillaume Gillet voor als nieuwste aanwinst. De middenvelder moet met zijn rugzakken vol ervaring voor een extra dimensie zorgen op het Beverse middenveld. Voor de 37-jarige Luikenaar zou het wel eens een van z'n laatste kunstjes in ons profvoetbal kunnen worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terloops kan Gillet nog wel een recordje meepakken in de D1B Pro League. De ex-Rode Duivel zal bij zijn eerste aantreden in het shirt van Waasland-Beveren meteen de op één na oudste speler worden die - sinds de hervormingen in 2016 - op een 1B-veld gestaan zal hebben.

Gillet is momenteel ongeveer 37 jaar en tien maanden. Daarmee gaat hij jongens als Christophe Lepoint (37 jaar en drie maanden), Flavien Le Postollec (37 jaar en één maand bij zijn laatste match in 1B) en Jelle Van Damme (36 jaar en vier maanden bij zijn laatste match in 1B) vooraf.

Record

Maar er is er nog eentje die nog ouder was toen hij over de 1B-velden dartelde: Cédric Fauré. De Fransman speelde in 2016 - 2017 bij Union SG was bij zijn laatste match in 1B al 38 jaar (en twaalf dagen). Gillet kan dat record nog breken als hij op speeldag 26, 27 of 28 nog ergens minuten maakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top