Club Brugge verwacht veel van nieuwkomer Tajon 'TJ' Buchanan

Jupiler Pro League |

Club BruggeSTVV wordt niet alleen het debuut van Alfred Schreuder als hoofdcoach van blauw-zwart, het is ook reikhalzend uitkijken naar de eerste officiële speelminuten van Tajon Buchanan. De prestigieuze zomeraankoop van Club die pas deze winterstop aansloot bij de groep. Treedt de Canadese winger in de voetsporen van zijn landgenoot Jonathan David als vedette in de JPL?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tajon Buchanan werd deze zomer al vastgelegd door Club Brugge, maar met zijn club New England Revolution werd overeengekomen dat hij pas in de winterstop zou verhuizen naar België. De Amerikaanse profclub had immers ambities om mee te doen voor de titel in de MLS en rekende daarvoor op Buchanan, een sterkhouder in de ploeg. Een terechte inschatting, want New England eindigde de reguliere competitie als beste ploeg. Alleen werd in de daaropvolgende play-offs meteen verloren van New York City FC, de latere kampioen. Weg droom.

Voor New England alvast. Want voor de 22-jarige Buchanan is die pas begonnen. De Canadese flankaanvaller staat aan het begin van een veelbelovende carrière. International voor zijn land is hij al, aan de zijde van onder meer ook Alphonso Davies (Bayern) en Jonathan David (Lille) vormt hij mee de spil van wat voor Canada een gouden generatie lijkt te worden.

Gelijkenis met Leroy Sané

Tajon ‘TJ’ Buchanan neemt een voorbeeld aan ex-Buffalo Jonathan David, die de Belgische Jupiler Pro League gebruikte als ideale springplank naar het Europese topvoetbal. Al is ‘TJ’ een ander type. Met zijn 1m83, zijn flegmatieke dribbels, stijlvolle bewegingen en explosiviteit doet hij meer aan Leroy Sané denken, de Duitse international van Bayern München. Net als hij trouwens ook een winger. Het is een vergelijking die het Canadese talent al vaker hoorde.

Club Brugge hoopt natuurlijk dat Buchanan een even groot goudklompje blijkt als David en/of Sané. Niet voor niets legde het deze zomer een transfersom van om en bij 6 miljoen euro op tafel en bood het de Canadese dribbelaar een contract tot medio 2025. Bij Club zal Buchanan met shirtnummer 17 spelen en moet hij de leemte op de rechterflank invullen. Daar zakte Kamal Sowah na een bemoedigende start helemaal door de mand en moesten nadien jonkies Ignace Van den Brempt, Cisse Sandra en zelfs even aanvoerder Ruud Vormer depanneren.

Er wordt dus een directe meerwaarde verwacht van de man die afgelopen seizoen 9 keer scoorde en 6 assists uitdeelde in 28 wedstrijden voor New England Revolution. Al valt niet uit te sluiten dat Club zijn transfer ook strategisch ziet op de langere termijn, als wisselstuk voor een mogelijk vertrek van ‘enfant terrible’ Noa Lang.

Volg de Jupiler Pro League, waaronder het duel tussen Club Brugge en Sint-Truiden zaterdag vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top